L’hospital allibera espai per poder ampliar el servei d’Urgències

El SAAS ‘envia’ els serveis corporatius cap a l’edifici del Centre de Negoci d’Andbank i farà canvis tant a l’edifici hospitalari com al de l’antiga clínica

Una imatge de l'accés al servei d'Urgències de l'hospital.
Una imatge de l'accés al servei d'Urgències de l'hospital. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) allibera espai tant a l’hospital com a l’antiga clínica per, d’una banda, poder ampliar el servei d’Urgències i, de l’altra, implantar el servei d’Envelliment i Salut. Els canvis són possibles gràcies al fet de treure d’aquests dos edificis hospitalaris tot de serveis de caràcter corporatiu i administratiu. Una setantena de professionals que ara treballen o bé a l’hospital o bé a la clínica seran reubicats en espais arrendats al Centre de Negoci d’Andbank.

Segons que ha informat el SAAS en un comunicat, en el marc de les adaptacions previstes per donar resposta a les necessitats derivades de la pandèmia i amb l’objectiu de reforçar determinats dispositius assistencials, el SAAS inicia el projecte d’ampliació del servei d’Urgències, trasllat dels serveis corporatius al Centre de Negoci així com l’adaptació d’espais a la planta baixa de la Clínica Verge de Meritxell per a la implantació del Servei d’Envelliment i Salut.

La recepció i l’entrada principal de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell també serà remodelada per adaptar-la als canvis producte de les noves necessitats generades, en part, per la pandèmia

El servei d’Urgències incrementarà l’espai per a professionals i pacients un 30%, comptarà amb una segona sala d’espera, cinc boxes més, dos dels quals específics per pacients pediàtrics, un nou bany i nous espais de triatge, recepció, administració i circulació. Aquest projecte permetrà disposar de circuits assistencials i sales d’espera específiques per nivell de gravetat segons el triatge, entre pacients adults i pediàtrics, així com en cas de més pressió assistencial per pacients Covid. La recepció i l’entrada principal de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell també serà remodelada per adaptar-la a aquests canvis.

Els locals llogats per acollir els serveis corporatius tenen una superfície de 800 metres quadrats i estan situats a l’avinguda Fiter i Rosell, enfront de l’hospital, i s’han arrendat després que s’activés un concurs per rebre ofertes. Es preveu que a aquests nous locals s’hi traslladin, com s’ha dit, una setantena de professionals dels serveis corporatius i, més concretament, de les àrees de finances, sistemes d’informació, gestió de persones, assessoria jurídica i contractació pública. Aquests serveis estan actualment ubicats a les plantes baixes de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i de la Clínica Verge de Meritxell.

Els treballs per dur a terme aquestes primeres fases tindran una durada d’uns dos mesos i començaran aquesta setmana. Posteriorment, s’iniciarà l’adaptació d’espais a la planta baixa de la Clínica Verge de Meritxell per a la implantació de nous serveis destinats a la gent gran i que seran prestats per l’equip del Servei d’Envelliment i Salut, donant resposta a les necessitats derivades de l’envelliment i la cronicitat.

Comentaris (2)

Trending