En marxa el concurs per les obres que han de permetre vols internacionals fins a la Seu

Aeroports de Catalunya ha obert la licitació per als treballs d’abalisament de la pista de l’aeroport d’Andorra-la Seu, que han d’estar llestes el proper estiu

L'aeroport l'Andorra-la Seu serà analitzat al Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA).
L'aeroport l'Andorra-la Seu serà analitzat al Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA). ALTAVEU

Aeroports de Catalunya ha posat en marxa el concurs per adjudicar les obres de abalisament de la pista de l’aeroport d’Andorra-la Seu. L’estiu que ve els treballs haurien d’estar enllestits i, d’aquesta manera, l’aeròdrom situar a Montferrer-Castellbò podria rebre vols internacionals. El pressupost de la licitació puja a 526.000 euros i el termini d’execució és de sis mesos des de l’adjudicació del contracte. Així ho ha informat la conselleria de Presidència i Polítiques Digitals i Territori.

Les obres consisteixen en la instal·lació de llums d’eix, extrem i llindar de pista, a més a més de la il·luminació dels panells de senyalització vertical i els llims d’obstacle de la mànega de vent de les dues capçaleres de la pista. La consellera ha precisat que addicionalment es liciten les obres d’enllumenat de les plataformes dels dos aeroports gestionats per Aeroports de Catalunya, Lleida-Alguaire i Andorra la Seu, per un import total de 440.000 euros.

El departament que dirigeix Jordi Puigneró també ha ressaltat que el govern català dóna compliment al conveni signat amb Andorra que indicava que l’executiu català milloraria les condicions operatives de la infraestructura, mentre que el Govern s’ocuparia de la comercialització. El primer exemple n’és l’acord amb Air Nostrum per fer vols setmanals des de l’aeroport urgellenc i fins a Madrid.

Comentaris (2)

Trending