Enxampat un andorrà a l’Alt Urgell caçant amb munició prohibida

Els agents rurals van constatar la infracció en treure els projectils, balins d’un centímetre de diàmetre, dels cossos de dos animals abatuts

Les postes trobades al cos dels animals abatuts.
Les postes trobades al cos dels animals abatuts.

Els agents rurals de l’Alt Urgell van enxampar el passat cap de setmana un caçador andorrà que es trobava caçant amb munició prohibida. L’home s’enfronta ara amb una més que probable sanció econòmica, a banda de la retirada temporal del permís per a qualsevol activitat cinegètica a Catalunya.

La intervenció va tenir lloc en el marc de les inspeccions –fins a un total de 234- realitzades a tot el territori català durant la setmana passada. El caçador va ser detectat pels agents rurals destacats a l’Alt Urgell i van sospitar que estava fent servir munició prohibida. En concret, i així es va constatar posteriorment, el que es coneix com a postes, una mena de balins de fins a un centímetre de diàmetre.

Davant la sospita, efectius del cos de vigilància forestal van comissar dos dels exemplars que havia capturat el caçador. Es va extreure la munició dels cossos, fet que va permetre confirmar la sospita de la munició irregular emprada en l’activitat. Des del cos es remarca que es tracta d’un tipus de projectils que “fa molts anys que és prohibida per la perillositat pels altres caçadors” i pel fet que “també facilita que quedin peces ferides”.

L’home, que les fonts consultades per Altaveu han confirmat que té nacionalitat andorrana, hauria comès una infracció administrativa. A més de la gairebé segura multa econòmica, que oscil·laria entre els 300 i els 3.000 euros segons la normativa cinegètica catalana, també se li pot retirar el permís per caçar a Catalunya per un període mínim de dos anys.

Comentaris (1)

Trending