Ensurt sense conseqüències pel despreniment d’un roc a l’interior de la deixalleria Encamp-Canillo

La nau de titularitat privada que comparteixen les dues parròquies, malgrat que sobre el paper no està situada en una zona de risc, constantment veu baixar pedres de petites dimensions

-
-
Un roc de dimensions considerables, en tot cas més considerables del que estaven acostumats, ha sorprès les darreres hores els operaris de la deixalleria que comparteixen els comuns d’Encamp i Canillo. Sortosament, el despreniment es va produir aparentment diumenge, quan l’equipament estava tancat i no hi havia ningú a dins. De comú acord amb la propietat del magatzem es procediran a reparar els desperfectes haguts.

Segons fonts comunals, la nau és de propietat privada i, almenys sobre el paper, no està en una zona on s’hi contemplin riscos geològics. No obstant això, sí que malauradament s’ha convertit en un fet habitual que en funció de la climatologia, de la meteorologia, tot sovint hi hagi caiguda de petits pedres. Així, quan plou, quan hi ha l’època de desgel o quan hi ha un canvi sobtat de temperatura, per exemple, fragments rocosos es desprenen d’una de les parets de la nau, que és de pedra natural.

És el primer cop que hi ha el despreniment d’un fragment rocós de considerables dimensions però més enllà de l’ensurt i els desperfectes causats, no ha tingut cap conseqüència. D’entrada, l’assegurança de la propietat privada es farà càrrec dels petits danys materials i no hi ha d’haver cap més incidència. El despreniment s’ha donat en una zona on hi ha un cartell on es fa referència a la perillositat de l’amiant. Però no hi ha cap risc.Les fonts consultades han assegurat que la deixalleria no accepta la recepció d’amiant o materials composats que n’incorporin. Però sí que és cert que alguns cops es retiren de la via pública materials que incorporen partícules d’amiant i que allà es tracten degudament i per això s’avisa. En tot cas, són quantitats molt petites que no arriben al metre cúbic al llarg de tot un any.

Comentaris

Trending