Ensurt a tocar la Seu per l'aterratge d’emergència d’un veler en un prat

La nau, que participava en un campionat a la Cerdanya, ha patit danys notables però el pilot s’ha fet ferides de poca consideració tot i que ha estat traslladat a l’hospital urgellenc per revisar-lo

Estat en què ha quedat el veler enmig del prat.
Estat en què ha quedat el veler enmig del prat.
Un veler sense motor (o planador) que participava en un campionat a la Cerdanya ha hagut de fer un aterratge d’emergència en un prat entre el riu Valira i la carretera N-260, a l’entrada de la Seu d’Urgell i molt a prop de l’hotel Castell de Ciutat. El pilot no ha aconseguit fer l’aterratge tant net com hauria pretès i la nau ha sofert danys força importants. El pilot, sortosament, només ha hagut de lamentar ferides menys greus.

Dotacions dels mossos d’esquadra i d’equips de salvament han anat fins a l’indret on ha tingut lloc l’incident. Al pilot se l’ha traslladat a l’hospital de la Seu per sotmetre’l a una revisió i descartar lesions més greus de les inicialment advertides. La idea inicial del pilot, en el marc de la prova en la qual participava, i que tracta d’estar tant temps com sigui possible a l’aire, havia de ser tornar a l’aeròdrom ceretà des d’on s’havia enlairat. Però s’ha quedat ‘sense força’ abans d’hora. De fet, a un altre veler li ha passat el mateix però ha tingut prou perícia l’aviador com per poder arribar fins a l’aeroport d’Andorra-la Seu i aterrar-hi sense conseqüències.

Etiquetes

Comentaris

Trending