Ensurt a Pal en la represa de les tasques de manteniment a les estacions d’esquí

Un operari de Doppelmayr roman hospitalitzat amb traumatisme cranial arran d’una caiguda mentre treballava al telecabina

L'accidentat ha hagut de ser traslladat amb helicòpter cap a l'hospital.
L'accidentat ha hagut de ser traslladat amb helicòpter cap a l'hospital.
El retorn de l’activitat a les estacions d’esquí ha estat accidentat. Un operari de Doppelmayr ha patit una caiguda aquest matí mentre estava fent tasques de manteniment al telecabina, a Pal, i ha hagut de ser evacuat en helicòpter fins a l’hospital, on ha quedat ingressat. Sortosament l’home no ha caigut des de molta alçada i, segons les fonts consultades, en tot moment hauria estat conscient.

L’accident, que ha causat un traumatisme cranial a l’operari, s’ha donat malauradament en la primera jornada de treball a les estacions després de l’aturada obligada per la crisi sanitària deguda al coronavirus. El 13 de març, quan Ski Andorra va decidir donar per tancada la temporada arran de la pandèmia, les instal·lacions, de tots els camps de neu del Principat van quedar, més o menys, com estaven.

Una vegada s’ha anat produint l’obertura parcial d’activitats econòmiques, Ski Andorra va negociar amb l’administració per tal que les societats gestores de les estacions poguessin tornar parcialment a la feina. De fet, hi havia tasques molt assimilables a les que fan els tallers mecànics, autoritzats des d’aquest dilluns a treballar, que semblava que es podien reprendre. Sense anar més lluny, els tècnics de Doppelmayr podien tornar a treballar.

Finalment, des d’aquest dimarts els camps de neu que ho han volgut han pogut activar una part de les seves plantilles, aquella que es dedica a fer tasques de manteniment d’instal·lacions i de desmuntatge. Per exemple, cal retirar les proteccions de les pilones, dels canons… i preparar el terreny per si es pot fer una obertura estiuenca encara que sigui mínima, una situació que s’haurà de valorar les properes setmanes.

Comentaris

Trending