Enèsim ajornament, ara sine die per a la represa, del judici del ‘cas BPA’

El Tribunal de Corts acull la petició de la fiscalia de posposar el reinici de la vista de la causa general ateses les noves peticions de recusació

-
-
El Tribunal de Corts acaba de notificar l’enèsim ajornament en relació amb la represa del judici de la causa general del ‘cas BPA’. I en aquesta ocasió, l’organisme jurisdiccional que ha d’analitzar l’afer ja no proposa cap nova data de represa. La petició d’ajornament l’ha tornat a sol·licitar el fiscal general ateses les noves recusacions formulades per les defenses dels processats i vist que encara no hauria emès les al·legacions de què té dret davant les peticions perquè sigui apartat de la causa.

En principi, la vista s’havia de reprendre dilluns encara que només per analitzar les qüestions prèvies. És a dir, no per debatre aspectes de fons del cas pròpiament dit sinó per estudiar possibles anomalies en relació amb les formes emprades i el procediment seguit, entre altres coses. El Tribunal de Corts havia fixat, s’ha dit, el 2 de desembre per la represa mitjançant una resolució del 13 de novembre. Però un parell de dies més tard, i davant les esmenes presentades per la coalició parlamentària governamental després d’acordar-les amb el ministeri públic, els advocats de tots els processats van tornar a demanar novament al Consell Superior de la Justícia que aparti Alfons Alberca del cas. La petició de recusació es va estendre també al fiscal adjunt Borja Aguado.

Dijous passat, la cúpula judicial va fer saber al ministeri fiscal, en aquest cas a Alberca pròpiament dit, que li donava un termini hàbil de 8 dies perquè presentés les al·legacions que considerés escaients a la petició de recusació. La comunicació s’emetia en virtut de l’acord adoptat pel Consell Superior un dia abans. Com que el termini per presentar les al·legacions, remarca el fiscal general, no s’esgota fins el 3 de desembre, la fiscalia sol·licita un nou ajornament de la vista que ha estat acordat pel Tribunal de Corts.

El ministeri públic en aquesta ocasió mira de guanyar temps i dilatar el reinici del judici per tal d’aconseguir que es facin les modificacions legislatives a les quals els grups parlamentaris que donen suport al Govern s’han compromès i que, implícitament almenys, haurien de beneficiar l’acusació pública alhora de poder incorporar o mantenir proves de naturalesa ‘íntima’, com ara escoltes telefòniques procedents d’altres causes, que de facto el Tribunal Constitucional havia prohibit utilitzar. 

 

Comentaris (5)

Trending