La xarxa de calor de la Comella ja dona servei a catorze edificis, unes 600 llars

Els membres de la comissió d’informació i vigilància de CTRASA visiten la central de suport de la instal·lació, que es faria servir en cas d’aturada tècnica o alguna incidència al forn incinerador

Un instant de la visita a la instal·lació de la xarxa de calor.
Un instant de la visita a la instal·lació de la xarxa de calor. FEDA

FEDA Ecoterm ha presentat, aquest dilluns, les instal·lacions de la central de suport de la xarxa  de calor d’Andorra la Vella als membres de la comissió d’informació i vigilància de CTRASA. L’òrgan s’encarrega de fer el seguiment i control del funcionament normal de les instal·lacions i de la qualitat dels processos i ha conegut d’aquesta manera la nova infraestructura, que ja està operativa però que només es farà servir en cas d’aturada tècnica del forn o si hi hagués alguna incidència. El projecte, segons s’indica des de la societat pública, ja dona servei a catorze edificis.

La construcció de la xarxa de calor d’Andorra la Vella es troba al final de la seva primera fase. Aquest mateix mes de juny s’ha començat a donar servei a nous immobles, i en total ja se subministra calor i aigua calenta a 14 edificis. Aquests corresponen a la zona que va des del Serradells fins al poliesportiu d’Andorra i una part del camí de la Grau, i suposen un consum equivalent a 600 llars. Així doncs, des de FEDA s’assegura que el projecte de xarxa de calor d’Andorra la Vella està evolucionant a bon ritme i superant les expectatives inicials quant a clients adherits.

Aquest dilluns, s’ha volgut mostrar la central de suport d’aquesta xarxa, que té com a objectiu garantir un recurs que eviti qualsevol incidència en el subministrament de calefacció i aigua calenta als clients. No obstant això, la font de producció de calor principal i permanent és el centre de tractament de residus, que ja produïa electricitat i que gràcies a la nova xarxa, ara  també reparteix la calor residual del seu procediment de la crema de brossa.

Els membres de la comissió d’informació i vigilància de CTRASA han visitat aquesta central per conèixer de primera mà el seu funcionament. La visita ha comptat amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, el director general de FEDA, Albert Moles, el representant dels cònsols, Josep Majoral, i representants del comú d’Andorra la Vella i del ministeri.

El gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, ha mostrat les instal·lacions i ha recordat que la xarxa de calor ja ofereix el servei de calefacció i aigua calenta d’una forma, asseguren des de l’empresa, d’una forma “més eficient i sostenible”. A banda, afirmen que “té com a principal avantatge la millora de la qualitat de l’aire de la capital”.

Comentaris

Trending