Raül Ferré, ambaixador de FEDA en mobilitat sostenible

El pilot es prepara per participar la setmana vinent al mundial de RallyCross elèctric a Höljes, una disciplina que encara treballa per dominar

Presentació de Raül Ferré com a ambaixador de FEDA.
Presentació de Raül Ferré com a ambaixador de FEDA. ACA

El pilot de l’Automòbil Club Andorra, Raül Ferré serà ambaixador de FEDA per la mobilitat sostenible. D’aquesta manera es tanca una nova col·laboració entre les dues entitats, que ja han treballat plegades amb anterioritat, per donar a conèixer els beneficis d’aquesta modalitat de mobilitat. Ferré actualment es prepara per participar la setmana vinent al mundial de la FIA de RallyCross elèctric a Höljes. Es tracta d’una disciplina que confessa encara no dominar al 100%, però sentir-se preparat per enfrontar-la.

“Fa anys que apostem per una mobilitat elèctrica, que és el futur”, ha assegurat el director general de FEDA, Albert Moles. Amb la incorporació de Ferré s’espera poder promoure aquests vehicles, sobretot entre aquells més joves i un públic aficionat als esports del motor. Per tant, el pilot portarà el logotip de la companyia al cotxe amb el qual competirà a Suècia els pròxims dies 2 i 3 de juliol. “La millor manera de respondre i donar veu als dubtes i canvis del mercat automobilístic és comptar amb un pilot experimentat com és Ferré i, a través d’ell, transmetre les idees de mobilitat elèctrica i el canvi”, ha apuntat Moles.

En aquest sentit, ha assenyalat que no és tan diferent del combustible fòssil, però “té les seves particularitats”. En aquest sentit, Ferré ha aprofitat l’ocasió per remarcar els avantatges que ha trobat ell a l’hora de conduir un vehicle elèctric. Així, el pilot ha assegurat que “són cotxes molt potents i fins i tot fan pensar que els de combustible funcionen malament, no els trobo a faltar per a res”. A més, Ferré s’ha mostrat segur que Andorra és el lloc perfecte per implantar aquesta modalitat de vehicles. “Estem acostumats a fer trajectes curts i són perfectes per a això, hi ha molts que no tenen una autonomia enorme, però més que suficient per anar de la Massana a Andorra la Vella”, ha explicat.

Per part de l’ACA, el secretari general Antoni Sasplugas ha assegurat que és una “doble satisfacció”. D’una banda, des de la visió com a club, “fa molt temps que creiem en la mobilitat elèctrica, sobretot en aquella de fonts renovables”. De l’altra, com a federació esportiva, ha explicat que compten amb un pilot com Ferré, “que ha fet els camins de la manera més ràpida que hem vist mai”. Per al seu salt al nivell internacional es van plantejar diverses categories, i finalment s’han decantat pel RallyCross, que és una modalitat elèctrica. “Li serà molt exigent, però és perfecta perquè ell pugui créixer”, ha assegurat Sasplugas.

En aquest sentit, Ferré ha explicat que ha intentat adaptar-se el més ràpid possible, però que és conscient que competirà amb altres pilots que controlen molt més la modalitat i els circuits. “Hi ha algunes coses que treballar, que hem de madurar, però jo donaré el 200%, no aniré amb més tensió del normal i aportaré el meu màxim”, ha assegurat Ferré.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending