Una avaria deixa tres quarts d’hora sense llum parcialment Canillo i Encamp

Els tècnics de FEDA s’han posat a treballar a les 9 del matí per resoldre la incidència, l’origen de la qual hores d’ara es desconeix, però que ha tingut lloc a Ransol i s’ha anat solucionant per fases

Imatge de la central de FEDA.
Imatge de la central de FEDA. ARXIU

Una avaria en la xarxa elèctrica ha afectat almenys de forma parcial les parròquies de Canillo i Encamp durant uns tres quarts d’hora. Els tècnics de FEDA han estat treballant aproximadament des de les 9 del matí per intentar restablir el servei. L’origen de la incidència, per ara, no està clar o, almenys, no ha transcendit. Però sí que és evident que ha tingut lloc a la central (ETR) de Ransol. El fet que l’anomalia s’hagi donat quan moltes famílies es posaven en marxa ha alterat notablement la jornada a diversos ciutadans.

Els afectats -potencialment 5.580 clients- que han contactat amb FEDA han rebut com a resposta que els operaris hi estaven treballant i que s’anirien donant indicacions sobre l’estat de la situació a través de les xarxes socials. A Canillo la incidència ha afectat especialment el poble i Soldeu, mentre que altres veïnats no s’haurien vist afectats. La incidència també repercutit en alguns sectors d’Encamp però no pas tota la parròquia.

En principi, segons les fonts consultades, la pluja que ha caigut en abundància en alguns indrets durant la matinada i que hauria de continuar caient durant tot el dia no hauria pogut ser l’origen de la incidència. Que s’hagi registrat, la tempesta, que ha deixat 12 litres per metre quadrat fins ara a Andorra la Vella, no ha tingut activitat elèctrica. Passats 2/4 de 10 del matí s’ha anat restablint el servei per fases. I a 3/4 el subministrament pràcticament s’havia normalitzat a tot arreu.

La solució al problema s'ha anat donant a mesura que s'han pogut bascular els usuais afectats cap a l'ETR de Grau Roig i Encamp. L'avaria s'ha donat en una línia de Ransol que per causes que no se saben (i que hores d'ara, una vegada restablert el subministrament, s'estan investigant) ha caigut. L'altra línia que dóna servei als usuaris afectats estava ja fora de servei perquè s'hi estan fent treballs de manteniment.

Comentaris

Trending