L'augment del preu de l'electricitat tindrà uns efectes mínims a les mútues

Se'ls hi reduirà el diferencial amb els particulars, però esperen compensar-lo amb el 50% de l'enllumenat públic

La llum serà més cara.
La llum serà més cara. arxiu

Les mútues consideren que no es veuran gaire afectades per l'increment del 26% que els hi aplicarà FEDA per la compra de l'electricitat. En aquest sentit, sí que veuran disminuït el marge de guanys, però no preveuen pèrdues. De fet, esperen poder compensar-ho amb l'enllumenat públic que, a partir d'ara, els comuns hauran de pagar el 50% d'ell.

L’anunci de FEDA d’augmentar el 26% l’import en la tarifa a les mútues elèctriques, com Nord Andorrà, Sercesa o la Mútua Elèctrica Sant Julià de Lòria, en línies generals, no els preocupa en excés aquest increment perquè “no es preveu un gran impacte”. En aquest sentit, el director tècnic de la Mútua Elèctrica de Sant Julià, Joan Carles Grau, ha assenyalat que “se’ns redueix el diferencial entre compra i venda, però no preveiem grans pèrdues”. De fet, les diferents mútues consultades per l’Altaveu, han realitzat diferents simulacions i així els hi consta.

En aquest sentit, des de Sercensa, la seva directora, Yolanda Palmitjavila, ha posat en relleu que “una cosa és la tarifa que s’aplica a la compra i l’altra a la venda”. A més, ha anat més enllà i ha assegurat que “se’ns ha garantit que no ens afectarà” aquest augment del cost de l’electricitat. Sigui quina sigui l'empresa que proporciona l'electricitat, tal com ha recalcat Palmitjavila, "l'augment al consumidor serà igual a tot arreu del país".

De fet, una de les mesures ja anunciades que ajudaran a pal·liar l’impacte, és el preu de l’enllumenat públic que ara els comuns hauran de fer-se responsable del 50%. Una nova situació que fins que no acabi l’any se sabrà l’impacte real que té, però que en tots els casos preveuen que sigui mínimes.

Distribució de l'electricitat per companyia
Distribució de l'electricitat per companyia

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending