Aparells de recàrrega de vehicles elèctrics es podran instal·lar en gasolineres i aparcaments

El Govern ha aprovat el Reglament relatiu a la transmissió d’energia elèctrica d’un abonat a tercers

Un punt de càrrega, en aquest cas en aparcament públic d'Encamp.
Un punt de càrrega, en aquest cas en aparcament públic d'Encamp. ARXIU

El Govern ha aprovat aquest dimecres el Reglament relatiu a la transmissió d’energia elèctrica d’un abonat a tercers. És el paraigua legal, per exemple, perquè es puguin instal·lar en estacions de servei o aparcaments aparells de recàrrega de vehicles elèctrics. O punts de càrrega de dispositius amb bateria en altres indrets. El text normatiu, que es desprèn de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), té com a objectiu definir les condicions de facturació per part del transmissor a l’usuari final, així com clarificar l’abast dels casos excepcionals previstos.

De manera concreta i sintetitzada, el nou reglament permet a actors importants vinculats amb activitats econòmiques del transport, com gasoliners o pàrquings, la instal·lació de serveis de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquesta iniciativa permet complir amb els objectius establerts pel Govern de transició energètica i lluita contra el canvi climàtic així com també d’acompanyament del sector privat en aquest camí de diversificació i obertura de nous mercats econòmics.

El reglament estableix que la facturació ha de ser d’un import just i transparent del servei auxiliar prestat per l’abonat al tercer. A aquest efecte, només són repercutibles en la definició de les tarifes unitàries els costos relatius a la potència i al consum d’energia elèctrica, l’amortització de l’aparellatge necessari a la transmissió i les despeses generals i el benefici industrial del transmissor. El transmissor resta obligat a justificar les condicions de facturació i els conceptes, sempre que l’usuari final així li ho requereixi.

En els casos en què la facturació s’efectuï en funció del temps, les fraccions de temps per a la facturació no podran ser superiors a 15 minuts. Sempre que la instal·lació ho permeti, el transmissor informa l’usuari final de la quantitat d’energia consumida.

Etiquetes

Comentaris

Trending