Encamp redueix l’horari d’atenció al públic i allarga el termini dels concursos públics

La cònsol major, Laura Mas, reclama als ciutadans que actuïn “amb rigor”, ja que, en cas contrari, “l’esforç col·lectiu que estem fent serà insuficient”

Comentaris

Les oficines del comú d'Encamp.
Les oficines del comú d'Encamp.

El comú d’Encamp ha activat noves mesures per abordar la situació d’excepció creada per la crisi del coronavirus. Així, s’ha reduït l’horari d’atenció al públic a les oficines de la corporació i es demana que la ciutadania truqui abans d’anar presencialment. També s’allarga un mes el termini de presentació d’ofertes per a concursos públics, com ara el de la demolició del Prat Gran i s’ha posat especial atenció al seguiment de les persones grans o amb un elevat grau de dependència.

Els consellers comunals han acordat aquest diumenge al matí una nova fase del pla d’actuació i contingència, amb l’objectiu de garantir la prestació del servei públic però també seguit les directrius del Govern. “Tenim l’obligació de fer tot el possible per combatre l’expansió del coronavirus i per això és necessari adaptar el més ràpid possible la prestació dels serveis, per protegir als ciutadans i als empleats públics”, ha explicat la cònsol major, Laura Mas, que ha apel·lat a la responsabilitat de cada ciutadà per combatre aquesta situació excepcional. “Si de forma individual cadascú de nosaltres no actuem amb rigor, l’esforç col·lectiu i del sector públic serà insuficient”, ha advertit.

Una de les mesures adoptades ha estat la reducció de l’horari d’atenció al públic a les oficines comunals, que serà de vuit del matí a dues de la tarda tant a Encamp com al Pas de la Casa. Al mateix temps, es reforça l’atenció telefònica. Això sí, es recomana als ciutadans que abans de presentar-se presencialment truquin per si el motiu de la visita pot solucionar-se a distància. Igualment, es regularà l’afluència a les instal·lacions comunals, l’ús dels ascensors i s’hi incrementaran les mesures d’higiene. 

La corporació potencia el teletreball i les reunions a distància per minimitzar el risc de contagi

Pel que fa a l’atenció a gent gran o persones dependents el telèfon d’atenció del departament de Socials restarà operatiu al mateix temps que se seguirà efectuant el seguiment habitual via telefònica perquè no quedi ningú desatès. Els efectius del personal públic s’organitzaran de manera que el 50% tingui presència física i l’altre 50% estigui disponible als seus domicilis, habilitant-los, quan sigui possible, mesures de teletreball. La presència al lloc de treball es farà efectiva de forma rotativa, com a mesura de caràcter general i preventiva. També s’han cancel·lat les reunions presencials i les accions de formació.  

Per tots aquells tràmits administratius amb terminis d’execució oberts, que facin referència a concursos públics, s’allargarà el termini de presentació un mes de forma automàtica i amb caràcter general. Pel que respecta a processos de selecció de personal actualment oberts, es suspenen de forma temporal fins a nou avís. Des del comú s’indica que aquestes mesures es prenen per a preservar els drets dels administrats en els citats procediments administratius.

La corporació també deixa clar que els serveis bàsics seguiran funcionant, tot i que s’apliquen algunes mesures per evitar-ne el col·lapse i la possible propagació de la malaltia, com per exemple la suspensió de la recollida de residus voluminosos a la via pública i la petició a la ciutadania de reduir al màxim l’ús de les deixalleries comunals, minideixalleries i deixalleries mòbils.  Al Pas se suspèn el servei intern de transport de viatgers per a la temporada d’hivern. 

Etiquetes

Comentaris

Trending