Encamp fa el primer pas per a l’abandonament del Prat Gran

El comú adjudicarà aquest dilluns la realització del projecte segons el qual s’hauran de fer les obres per tornar el terreny al seu estat original

El Prat Gran d'Encamp.
El Prat Gran d'Encamp.

El comú d’Encamp ha d’aprovar aquest dilluns la contractació de l’empresa que haurà de preparar el projecte per retornar el Prat Gran al seu estat original, tal com es va acordar amb la propietat del terreny. Aquest és el primer pas de la sortida ordenada de l’espai pactada entre totes dues parts. Un cop estigui enllestit el projecte, la nova corporació sorgida de les eleccions del 15 de desembre, serà l’encarregada, si no hi ha cap canvi, de tirar endavant els treballs per a la destrucció de les actuals instal·lacions al centre el poble.

Un cop decidit que no es tirava endavant la compra de les parcel·les, com havia previst en un primer moment l’encara cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz, i confirmat també que no hi havia cap opció de renovar el lloguer, corporació i propietat, Casa Areny, van treballar en un conveni per establir els termes de l’abandonament del terreny. Tot i que aquest té una clàusula que permetria reprendre les converses, res fa pensar que es faci servir. El document, signat el novembre, estableix un termini d’uns vuit mesos per abandonar el terreny. El temps ja compta des de la seva signatura i, per tant, cap al juny hauria d’estar completada la sortida.

Un dels punts claus és que des de la propietat es vol que les parcel·les recuperin el seu estat original. I això implica obres. Concretament, el trasllat de diferents elements i l’enderroc d’altres, com ara els edificis on actualment hi ha les dependències del servei de circulació i de la policia o el del bar, així com la pèrgola i altres estructures. Per poder fer els treballs necessaris s’ha de fer primer el projecte d’enderroc, que és el que s’adjudicarà en la sessió de comú d’aquest dilluns.

L’acord comunal, de fet, ja està tancat. Es va prendre a junta de govern, però ara ha de passar la validació del ple del consell de comú. En condret, el guanyador del concurs ha estat l’empresa Suport Enginyers Consultors. Els honoraris pels treballs ascendiran a 2.623 euros, als quals s’haurà de sumar, posteriorment, un 2,95% del cost d’obra que se certifiqui al final.

L’empresa haurà de presentar el projecte en les properes setmanes i, posteriorment, ja el nou comú haurà de licitar les obres. Els càlculs preveuen que aquestes puguin començar a finals de febrer o inicis de març. Seria llavors quan el Prat Gran tanqui, definitivament, les seves portes. Fins ara, podrà ser utilitzat, per uns últims dies, pels ciutadans d’Encamp.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending