Vall Banc aterra a Espanya amb la compra d’Argentas Patrimonios

L’entitat financera controlarà una societat centrada en donar suport en la planificació del patrimoni dels seus clients, amb una gestió de 100 milions d’euros

Façana de l'oficina principal de Vall Banc.
Façana de l'oficina principal de Vall Banc. Toni Solanelles

Vall Banc s’ha unit a les altres entitats andorranes que tenen presència a Espanya. Ho ha fet amb la compra d’Argenta Patrimonios. D’aquesta forma, també enceta la seva expansió internacional. D’aquesta forma, aconsegueix el control d’una societat que assessora més de 100 milions d’euros anuals.

Des de Vall Banc es destaca que l’operació suposa el primer pas en la seva estratègia d’expansió fora d’Andorra. “Aquesta compra representa un gran avanç que ens ajuda a consolidar el creixement de l’entitat; a més de permetre’ns aportar el nostre model de banca privada al panorama internacional”, ha explicat el director executiu, José Luis Dorado.

El dirigent de l’entitat ha posat en relleu la voluntat de “ser un referent en el sector Wealth Management. La nostra ambició va associada a la gestió patrimonial i és aquí on volem créixer: ser l’alternativa natural per a tots aquells que necessiten assessorament i gestió patrimonial, des de la màxima professionalitat i confiança”. Per tant, “l’adquisició d’Argenta Patrimonios suposa una clara oportunitat d’expandir-nos cap a mercats internacionals”.

Per la seva part, Juan Manuel Casanovas, director d’Argenta Patrimonios, ha assegurat que “amb Vall Banc, compartim objectius, valors i la necessitat de situar al client al centre del servei. Per això, efectuar aquesta operació/transacció ha estat una decisió estratègica que ens donarà la possibilitat de créixer dins del grup”. Es tracta d’una entitat d’assessorament financer amb seu a Barcelona, que basa la seva activitat a ajudar als clients a planificar el seu patrimoni financer. Treballa amb usuaris de Catalunya, Madrid i el País Basc.

Dorado ha avançat també els objectius que Vall Banc busca aconseguir durant el 2021. “Ens marquem tres grans reptes: especialització, digitalització i sostenibilitat. Aquestes fites són essencials per a nosaltres i ens permetran aportar el nostre valor diferencial al mercat andorrà i internacional”, ha manifestat. Segons s’ha explicat en un comunicat, en el camp de la digitalització, durant el 2021, Vall Banc farà realitat importants projectes, com el nou core bancari i el llançament d’una plataforma digital, que permetrà a l’entitat convertir-se en pionera en les noves tecnologies.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending