El sector del transport de viatgers necessita aquest hivern mig centenar de conductors que no troba

Les empreses estan tractant amb l’administració com poder facilitar l’atracció de xofers per una temporada que es preveu amb molta feina i aspectes com el de l’habitatge ho dificulten i molt

Un bus de línia passant per davant de l'edifici administratiu de Govern.
Un bus de línia passant per davant de l'edifici administratiu de Govern. Toni Solanelles

El sector del transport de viatgers busca “per terra, mar i aire” conductors per a la temporada d’hivern. Hores d’ara, i en xifres rodones, calen mig centenar de xofers per al conjunt del sector. Aspectes com el de l’habitatge dificulten encara més la recerca de treballadors, en una mancança que no és només del Principat sinó que afecta altres mercats propers com l’espanyol o el portuguès, d’on tradicionalment ‘s’importaven’ conductors d’autobús.

El CEO d’Andbus, Daniel Vinseiro, ha fet aquestes explicacions en el marc d’una compareixença per explicar que la seva empresa és la primera que aporta un projecte al mercat nacional de compensació d’emissions de carboni. Vinseiro ha explicat que la situació que viu el sector “és molt complicada” davant una “perspectiva de feina i negoci, de cara a aquest hivern, que no serà prepandèmica però que sí que es preveu força bona”.

En relació amb la recerca de conductors, vist que ara al Servei d’Ocupació hi ha zero inscrits i que hores d’ara se centra en l’Amèrica Llatina i l’Est d’Europa, Vinseiro ha explicat que “estem parlant amb l’administració per buscar solucions generals” i trobar “facilitats més grans del que pot ser avui dia però no que se saltin els límits de la legislació actual”. El CEO d’Andbus ha avançat el seu convenciment que es trobarà una solució encara que sigui parcial “dins dels marges que permet la legislació”.

En general, ha remarcat Daniel Vinseiro, “són temps complicats” amb una “situació estranya, excepcional”. La complicació ve donada “per factors molt diferents com ara l’increment del preu de l’energia en general” amb els carburants com a epicentre d’una puja “molt ràpida i molt pronunciada”. El CEO d’Andbus també ha ressaltat la dificultat de l’habitatge, que també es nota a l’Alt Urgell, on a vegades es trobaven algunes solucions. Vinseiro ha recordat que el seu sector, com tots, però molt especialment perquè “no podem deixar en mans de qualsevol vehicles que transporten desenes de persones”, necessita “gent capacitada unes certes aptituds i unes certes certificacions d’aquestes aptituds”.

Comentaris (14)

Trending