El Punt de Trobada anuncia que tanca portes el 30 de novembre després de l’última “patacada” legal

La no resposta de la Batllia sobre la petició per endarrerir tres mesos el desnonament i dues decisions del Tribunal Superior han portat els Cachafeiro a comunicar els treballadors la clausura del centre comercial

Façana principal del Punt de Trobada, a Sant Julià.
Façana principal del Punt de Trobada, a Sant Julià. Toni Solanelles

El Punt de Trobada no anirà més enllà del 30 de novembre. Després de tres dècades de servei, el centre comercial més proper a la frontera hispano-andorrana tancarà les portes. Així ho han anunciat els màxims responsables de les empreses explotadores del negoci, lligades a la família Cachafeiro, als treballadors de l’establiment. I així ho han comunicat públicament les societats Execo i Cori. Dues decisions judicials, una no-resolució de la Batllia i la manca d’acord amb Pyrénées i la família Mallol han precipitat la decisió.

“En execució de la sentència pronunciada pel Tribunal Unipersonal de Batlles, esdevinguda ferma, Execo SAU i Cori SAU entren en període de liquidació final i desallotjaran definitivament el centre comercial E.Leclerc Punt de Trobada, que va obrir al públic l’1 d’agost del 1990, el proper dia 30 de novembre del 2020, perquè els òrgans judicials no han concedit el termini fins al 28 de febrer del 2021 que se’ls havia demanat en última instància d’acord amb el que preveu el Decret dels Veguers del 4 de febrer de 1986”, resa entre altres coses el comunicat emès per les societats explotadores del Punt de Trobada.

La Batllia no s’ha pronunciat fins ara i aquest divendres el Tribunal Superior ha dictat dues resolucions en el marc del procediment per intentar endarrerir el desnonament que tampoc no permet als Cachafeiro mantenir l’activitat atès que hi ha, segons fonts de la companyia, 12 milions d’euros en productes per liquidar i, per tant, cal operar en conseqüència. La companyia considera aquestes darreres decisions judicials “una patacada” que els ha dut a anunciar l’adeu definitiu.

“Tampoc no ha estat possible arribar a un acord amb la propietat, la família Mallol, ni amb el nou explotador, Pyrénées, perquè volien supeditar la pròrroga a unes condicions que no es podien acceptar -entre altres, la prestació d’una elevada fiança totalment capriciosa i injustificable”

Els gestors del Punt de Trobada han recordat que van demanar endarrerir el desnonament per “poder fer una liquidació i un desallotjament ordenats i viables i, sobretot, per evitar que els 350 treballadors del centre comercial no es quedessin sense feina a les portes de Nadal i el centre situat a l’entrada del país no quedés tancat i fosc durant les festes de Nadal i Reis”. I és que no hi ha la previsió que els nous explotadors de l’establiment tinguin temps de poder posar en marxa el nou centre comercial abans de final d’any, ni de bon tros.

Execo i Cori continuen explicant que “tampoc no ha estat possible arribar a un acord amb la propietat, la família Mallol, ni amb el nou explotador, Pyrénées, perquè volien supeditar la pròrroga a unes condicions que no es podien acceptar -entre altres, la prestació d’una elevada fiança totalment capriciosa i injustificable”. Fonts de les empreses que han tirat endavant el Punt durant tres dècades han assegurat que durant la reunió amb els treballadors, que preveien força dramàtica, s’hauria tornat a garantir que tots els empleats cobraran les corresponents liquidacions.

Amb tot, Cori i Execo han mostrat “el nostre agraïment a totes les persones que durant tot aquest procés ens han manifestat el seu suport i, de manera particular, a la plantilla dels nostres treballadors pels quals hem lluitat fins a l’últim moment sobretot tenint en compte la difícil conjuntura actual agreujada pels efectes de la pandèmia del SARS-CoV-2 i, especialment, en portes de les celebracions de Nadal”. Representants legals de les dues societats consideren en relació amb el procediment d’execució del desnonament que ha estat marcat per “un abús i una falta de sensibilitat” per part del poder judicial.

Comentaris (5)

Trending