Operació ‘dolça’ per Credit Andorrà: gestionarà les SICAVs dels fundadors de Chupa Chups

La filial espanyola de l’entitat, Banco Alcalá, passarà a controlar els dos organismes, amb un patrimoni entorn els 70 milions d’euros

La seu de Banco Alcalà, a Madrid.
La seu de Banco Alcalà, a Madrid.

Banco Alcalá, la filial espanyola de Crèdit Andorrà, s’ha fet amb dues Societats d’inversió Col·lectiva (SICAV), Vifag 2002 i Lago Erie, que passaràn a estar dirigides per la gestora Gessalcalá. D’aquesta forma, el grup del Principat ha aconseguit el control de dues entitats amb un patrimoni de 70 milions d’euros i que, fins ara, estaven en mans de BBVA. El principal inversor de tots dos vehicles financers és la família Bernat Serra, creadora de la marca Chupa Chups.

Segons les informacions aparegudes al digital espanyol ‘El Confidencial’, Vifag 2002 i Lago Erie passaran a ser controlades per la filial de Crèdit. Ho farà a través de la seva gestora, Gesalcalá, i d’aquesta forma gestionarà un patrimoni que s’estima en 70 milions d’euros, propietat en la seva major part de la família creadora, en el seu dia, de la popular marca de caramels. Fins ara, les dues SICAVs estaven gestionades per BBVA Asset Management.

El president i conseller de Vifag 2002 és, segons el mateix digital, Francisco Javier Bernat Serra, fill d’Enric Bernat, fundador de Chupa Chups, empresa que, l’any 2004, es va vendre al grup italià Perfetti Van Melle. La família figura entre les 200 fortunes més importants del país veí del sud i entre les 40 de Catalunya.

El gruix d’inversió de Vifag 2002 està en renda variable internacional, especialment accions tecnològiques com ara Alibaba, Facebook o Amazon. També compten amb posicions molt minoritàries a la borsa espanyola. Pel que fa a Lago Eire, el president és un altre dels fills d’Enric Bernat, Marcos Bernat Serra.

Comentaris (1)

Trending