L’onada de ‘phishing’ que afecta MoraBanc suma una vintena de denúncies

Malgrat que durant el cap de setmana ha afluixat el ritme de queixes de clients, el degoteig d’accions es manté

Un dels sms amb els quals els pirates pretenen accedir a les dades.
Un dels sms amb els quals els pirates pretenen accedir a les dades.

L’onada d’atacs ‘phishing’ que afecta les darreres setmanes essencialment MoraBanc suma hores d’ara ja una vintena de denúncies. Els primers accessos il·legítims a dades es van detectar el febrer i van ser aïllats. Els darrers dies la intensitat i volum d’activitat pirata ha estat molt més elevada i, com a mínim, s’han formalitzat quinze denúncies que estan tractant en paral·lel tant la policia com l’entitat bancària.

El degoteig de denúncies, malgrat que ha afluixat una mica durant el llarg cap de setmana, es manté. Cert és, que tant la policia com el banc especialment afectat han estat treballant durant els darrers dies per posar tallafocs i mirar de frenar les mutacions que els pirates informàtics anaven fent als missatges per tal de continuar confonent eventuals clients de MoraBanc. La quantitat de diners que s’ha pogut defraudar no ha transcendit.

El nou format de missatge.

Relacionat

Els atacs de ‘phishing bancari’ canvien de format i mantenen una forta intensitat

És clar, però, que diversos usuaris han caigut en la trampa i que els delinqüents han pogut accedir als comptes i recol·lectar alguns diners. En algun cas s’ha pogut fer retroacció de l’operativa i en algun cas encara més puntual s’hauria aconseguit buidar totalment el compte. Tant la policia com MoraBanc es reserven per ara l’abast de l’actuació pirata i com ha pogut ser que els delinqüents hagin pogut crear una onada tan intensa i virulenta. En tot cas, sí que han pogut actuar d’una manera més profunda que en altres ocasions.

Comentaris (21)

Trending