El nou Punt de Trobada obrirà a tot estirar el març i després se sotmetrà a una reforma per etapes

La remodelació es farà en sis fases, cadascuna per a mitja planta, i l’edifici tindrà un Carrefour que ocuparà tot un pis i botigues i serveis als altres dos

Una imatge recent de la façana principal del Punt de Trobada.
Una imatge recent de la façana principal del Punt de Trobada. Cristian Cortés

El futur centre comercial que ocuparà l’edifici on actualment hi és el Punt de Trobada es posaria en funcionament entre febrer i març. Aquesta és la previsió amb la qual es treballa des dels nous inquilins de l’espai, Pyrénées, que ha preparat un pla per anar reformant per etapes les diferents zones de l’establiment. Carrefour ocuparà una de les plantes i les altres dues oferiran diferents botigues i serveis.

Fonts properes al grup empresarial han explicat que, un cop es confirmi la sortida dels actuals ocupants de la parcel·la -i ja tenen clar que aquests esgotaran al màxim el termini donat per la batlle i, per tant, fins al 30 de novembre-, la voluntat és que l’espai estigui el mínim temps possible tancat al públic. La intenció és fer “una primera actuació bàsica” per poder posar en marxa el nou negoci en un termini d’entre dos i tres mesos. És a dir, a molt tardar es vol obrir el març de l’any vinent.

Es farà una primera “actuació básica” per cumplir les normatives d’obertura i, posteriorment, una remodelació “integral” en sis fases amb el centre comercial ja en funcionament

A aquesta primera intervenció, però, serà provisional i està pendent que els tècnics puguin accedir per “avaluar l’abast dels treballs d’adequació i actualització de les instal·lacions i l’immoble en el seu conjunt”. El que es té clar és que, quan s’obri, cal garantir “la seguretat i que tot el centre comercial compleixi les normatives”.

A partir d’aquí, s’engegarà una reforma en etapes que coexistirà amb el funcionament del nou establiment. Els primers temps, i fins a completar totes les obres, es mantindran sempre obertes dues plantes i mitja de les tres plantes pròpiament comercials de l’espai. És a dir, la remodelació es farà en sis etapes, amb un mig pis cada vegada. Per tant, de forma progressiva es farà una reforma integral de totes tres.

Una vista del Punt de Trobada.

Relacionat

30 de novembre: data límit per desallotjar el Punt de Trobada

I és que, com han apuntat les fonts consultades, l’alternativa per dur a terme aquests treballs hagués estat bastant dolorosa. Concretament, es calcula que fer tota la remodelació de cop hagués representat el tancament total del centre comercial durant un termini aproximat d’un any. D’aquesta forma, l’establiment podrà estar operatiu i només restarà tancada mitja planta a cada moment.

Una solució que es considera millor per al nou projecte empresarial. I també pels treballadors. Des de Pyrénées s’ha assegurat que “es prioritza” els empleats del Punt de Trobada i que la voluntat és poder reincorporar “el gruix de la plantilla” un cop es pugui reobrir l’espai.

Tal com s’havia avançat, un dels establiments que seran clau en el futur projecte empresarial és la multinacional Carrefour. Aquest supermercat ocuparà una de les tres plantes. Les altres dues funcionaran com a centre comercial tradicional, amb diferents comerços i serveis, que s’han d’acabar de determinar.

Comentaris (3)

Trending