BancSabadell d’Andorra s’integrarà definitivament a MoraBanc el darrer quadrimestre del 2022

L’entitat històricament controlada pels Mora i els Aristot ha culminat la compra de la participació de la matriu espanyola de BSA per 68 milions d’euros i pagarà 266,70 euros per cada acció que els socis minoritaris vulguin vendre

MoraBanc ha integrat els clients de l'històric Banc Sabadell d'Andorra des de dilluns.
MoraBanc ha integrat els clients de l'històric Banc Sabadell d'Andorra des de dilluns. Toni Solanelles

Els màxims mandataris de MoraBanc i els representants de Banc Sabadell, la matriu de BancSabadell d’Andorra, han signat aquest dimarts la compravenda del paquet accionarial que estava en mans del banc espanyol. La formalització de la compra del paquet majoritari de les participacions del Sabadell per part de MoraBanc obre el procés per tal que els socis minoritaris puguin desprendre’s dels seus títols. Després vindrà la resta: la integració definitiva es produirà el darrer quadrimestre del 2022.

La firma té efectes a nivell borsari, atès que la matriu espanyola evidentment cotitza al mercat financer espanyol. La compravenda s’ha tancat al final en els 266,70 euros per acció, tenint en compte que BancSabadell d’Andorra estava dividit en 500.305 participacions i la matriu espanyola n’ostentava poc menys del 51%, això vol dir que Banc Sabadell ingressarà, a Espanya, al tomb dels 68 milions d’euros. De l’operació, i vist que mai s’ha acabat de legislar a l’efecte, les arques estatals andorranes no en veuran ni un euro, tal com ja va passar quan el BBVA va sortir de MoraBanc o quan CaixaBank va vendre la seva filial andorrana a Crèdit Andorrà.

A l'avinguda Meritxell queden gairebé davant per davant la seu central de MoraBanc i una oficina de BSABanc

Relacionat

MoraBanc espera tancar en dos mesos la compra de BancSabadell d’Andorra

Segons ha informat MoraBanc en un comunicat, seguint l’autoria feta a 30 de juny, el preu final ha ascendit a 68.009.685,79 euros. És a dir, 266,70 per cada títol dels que ostentava el banc espanyol de l’entitat homònima fins ara al Principat. Es remarca que “es tanca així l’operació signada el passat 15 de juliol i que ha estat aprovada per l’Autoritat Financera Andorrana (AFA)”. Per tant, ara sí, MoraBanc es converteix en l’accionista majoritari de BSA i l’entitat passa a formar part del Grup MoraBanc.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, destaca que “culminem una operació que impulsa el nostre creixement i el nostre compromís amb els reptes de futur d’Andorra”

Els accionistes minoritaris de BancSabadell d’Andorra que no vulguin dissoldre’s dins l’accionariat de MoraBanc podran vendre’s els seus títols a raó dels 266,70 euros que se n’ha pagat per les participacions de la matriu espanyola. En les pròximes setmanes, es farà una oferta de compra als accionistes minoritaris de BSA. Està previst que molt aviat se celebri una junta d’accionistes extraordinària del Sabadell d’Andorra on s’explicarà com es farà tot el procés. La formalització de la compravenda d’accions també comporta la posada en marxa definitiva de la integració de BSA a l’entitat blava.

Segons les fonts consultades, tots els serrells que queden, que no són menors, com ara la possible compra-venda de les accions dels petits accionistes de BSA, comportaran més o menys un any de feina. A partir del setembre de l’any que ve, i encara més de l’octubre, es podran començar a veure els primers moviments d’empleats i el tancament d’oficines. La xarxa d’establiments hauria de quedar definida durant el 2022. Mentrestant, i tot i la formalització de la compravenda, es manté tot igual fins a nova ordre.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, ha volgut destacar que “culminem una operació que impulsa el nostre creixement i el nostre compromís amb els reptes de futur d’Andorra”. En aquest sentit, ha explicat que “BSA és un banc fort i ben gestionat que, a partir d’ara, serà un actiu important del Grup MoraBanc en la seva proposta de valor als clients”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending