Govern no veu una vulneració de drets que les empreses puguin demanar els penals

El cap de l'executiu Xavier Espot, assenyala que és una “preproposta” i que abans de fer valoracions cal esperar al final del redactat

La darrera reunió del pacte d'estat per l'acord d'associació amb la UE
La darrera reunió del pacte d'estat per l'acord d'associació amb la UE SFGA/JAViladot

El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha referit a una “preproposta” que s’ha posat sobre la taula als diferents partits en el marc del pacte d’estat per l’acord d’associació amb la Unió Europea. No hi veu una vulneració de la Llei de protecció de dades en el fet que les empreses puguin demanar als treballadors els antecedents penals en determinades professions sensibles.

Espot assenyala que és una qüestió embrionària la que s’ha posat damunt la taula i que implica evitar haver de demanar a Immigració els antecedents penals i que sigui el treballador que vol el permís de residència i sojorn que faci una declaració jurada en què asseguri que no els té. I que siguin les empreses qui la demanin o que exigeixin el certificat en casos de les professions sensibles. “De la mateixa manera que no ha de suposar una vulneració que el Govern demani uns antecedents penals tampoc ho ha de suposar que les empreses ho demanin en determinades professions”, ha manifestat.

Ha demanat sentit d’Estat i un tarannà positiu a l’hora d’avançar en la negociació perquè “si cadascú va donant la seva opinió sense que això estigui tractat i dialogat fa un mal servei”. En aquest sentit, ha demanat a la cap de l’Agència de protecció de Dades que “sigui prudent i que esperi el redactat final abans d’emetre la seva valoració”.

ANDORRA ENDAVANT

Xavier Espot considera “legitima” la sortida d’Andorra Endavant del pacte d’estat per a l’acord d’associació amb la UE. Considera que si la presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner, “no aposta pel marc de relació amb Europa i per un acord d’associació és legítim que no hi formi part”. Tot i això, ha destacat el seu tarannà constructiu. Ara resta a l’espera de què acabaran fent Unió Laurediana i Concòrdia.

Finalment, sobre els resultats de les eleccions generals a Espanya i la possibilitat d’una repetició dels comicis, el cap de l’executiu considera que no ha de tenir afectacions en la presidència del Consell de la Unió Europea perquè, segons diu, “tant Pedro Sánchez com Alberto Núñez Féijoo tenen visions semblants de la perspectiva europea”.

Comentaris (14)

Trending