Fitch Ratings veu el sector bancari ben preparat per afrontar la pandèmia

Un informe de l’agència de qualificació valora que la diversificació del model de negoci de les entitats els ajudarà a protegir-se dels efectes de la crisi sanitària, tot i advertir que hi ha un risc per l’excessiva dependència de l’economia de sectors com el turisme

Façana de l'edifici de Fitch Ratings
Façana de l'edifici de Fitch Ratings ARXIU

L’agència de qualificació Fitch Ratings considera que el sector bancari andorrà està ben preparat per afrontar les conseqüències del pandemia provocada pel coronavirus. Així ho indica en l’informe que ha fet públic aquest dimecres. En ell, destaca que la diversificació del model de negoci de les entitats, inclosa la seva expansió internacional, ajudarà a protegir-se del deteriorament dels actius provocats per la crisi sanitària. Tot i això, sí que s’adverteix del risc que suposa l’excessiva dependència de l’economia del Principat de sectors com el turisme.

En la nota, l’agència de ràting analitza la situació de les entitats financeres i posa en relleu que “la diversificació del model de negoci, inclosa la seva expansió internacional centra en les activitats de banca privada, ajudarà a protegir el seu desenvolupament financer del deteriorament de la qualitat dels actius causat per la pandèmia”. En aquest sentit, remarquen que “les comissions són una font estable d’ingressos” que ajuda a mantenir els guanys del sector.

Ara bé, l’advertència també és clara a l’hora d’analitzar l’entorn on operen els bancs. “L’economia d’Andorra és petita i depèn molt d’alguns sectors, inclòs el turisme i si la recuperació s’estanca podrien afrontar majors pèrdues i una menor generació d’ingressos”, indica l’estudi.

L’informe recorda que les diferents entitats andorranes han incrementat actius en gestió els darrers anys principalment per la seva expansió internacional. Per ara, s’entén que aquest procés “ha proporcionat una font d’ingressos estable i recurrent”, fet que ho considera un element positiu a tenir en compte a l’hora d’assignar les qualificacions.

Un altre avís és que fa referència als préstecs de retorn dubtós. S’indica que es poden incrementar en els dos pròxims anys. Malgrat això, s’entén que es tracta d’un risc contingut perquè hi una “elevada cobertura” dels mateixos.De fet, s’entén que “la capacitat de servei continua sent sòlida”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending