L’empresariat reclama una aplicació “senzilla” i “assumible” de la nova llei de protecció de dades

Una trentena de persones assisteixen a la jornada organitzada per la CEA i Deloitte per apropar els canvis en la normativa que, apunten, tindran un impacte significatiu en el dia a dia dels negocis

Un instat de la jornada.
Un instat de la jornada. CEA

La Confederació Empresarial (CEA) ha celebrat aquest dijous una jornada amb la voluntat d’apropar als negocis del país el que implica la nova Llei de protecció de dades. Es posa en relleu que la normativa suposa un canvi de paradigma en la manera en què fins ara s’ha tractat la informació que es recull i com es gestiona. En total, una trentena d’empresaris han participat en l’acte, conduit per experts de la consultora Deloitte. Durant l’acte, s’ha post en relleu la importància que la normativa es pugui aplicar de forma “senzilla i assumible”

La sessió informativa ha servit per posar sobre la taula les implicacions que la norma tindrà a partir del 28 de maig per al teixit econòmic andorrà i alguns dels canvis concrets que suposarà en el seu dia a dia, com l’arribada de noves figures com la del delegat de protecció de dades o Data Protection Officer (DPO), que és qui haurà d’assessorar en tots els processos. Així, el director de Deloitte Legal, Daniel Chóliz ha explicat que “les empreses han de ser conscients del valor que té la informació personal que tracten i conserven en la seva activitat diària, buscant en tot moment assolir un equilibri entre l'imprescindible respecte a la privadesa i intimitat dels seus clients, contactes i empleats; i la lògica expectativa que poden tenir de treure profit del coneixement que tenen sobre ells”.

Per la seva banda, la senior manager de Risk Advisory de Deloitte, Anna Salguero, ha destacat que la nova norma andorrana representa un canvi profund en relació als principis de protecció de les dades personals i en la gestió del compliment per part de les companyies. “No sols requereix revisar i adaptar els textos legals de pàgines web, contractes, etc., sinó que implica una profunda transformació cultural, l’adaptació dels procediments organitzatius i tècnics, la forma de relacionar-nos amb clients i empleats, a més de la forma a la de demostrar compliment, basada en la responsabilitat proactiva”, ha comentat.

Des de la CEA, el seu president, Gerard Cadena ha reconegut que Andorra ha d’estar en línia amb els millors estàndards de protecció de dades, però també ha alertat del “risc que pot suposar una regulació excessiva o poc apropiada”, tot recordant que “és ben sabut que l’activitat empresarial dona els seus millors fruits en un context sense càrregues excessives, amb la regulació justa i intel·ligent”. Per això, ha apuntat que “la millor manera que la bona gestió de les dades de caràcter personal es converteixi en una part indestriable del dia a dia de les nostres empreses és que trobem solucions senzilles i amb un cost assumible”.

Etiquetes

Comentaris

Trending