Economia externalitza l’anàlisi de l’equilibri economicofinancer de les concessionàries del bus

Una consultora liderada per Sílvia Daban i Erika Armengol s’encarrega d’auditar les propostes que presentin les companyies que tenen assignades les línies del transport nacional

Dos autobusos a l'avinguda Tarragona.
Dos autobusos a l'avinguda Tarragona. Toni Solanelles

Comply Consultors durà a terme l’anàlisi de les propostes que facin les companyies del transport de viatgers en relació amb l’equilibri economicofinancer de les línies de bus concessionades. La clàusula que figura al contracte signat al seu dia entre el Govern i les empreses Coopalsa i Nadal-Julià ha agafat una importància cabdal arran de la crisi derivada de la pandèmia i, encara més recentment, de la implementació de les noves tarifes del servei.

D’aquesta manera, les companyies concessionàries presenten les seves propostes en relació amb el que consideren que se’ls hauria de compensar en relació amb el desajustament provocat, ara per ara, pels dos factors indicats, i després l’administració ha de comprovar si allò que sol·liciten les concessionàries s’ajusta al que toca. Economia ha procedit a externalitzar aquests càlculs, aquestes anàlisis.

A través d’un concurs nacional, finalment s’ha seleccionat la consultora Comply Consultors, liderada per les economistes Sílvia Daban i Erika Armengol, per dur a terme les tasques d’auditoria. La feina que s’encarrega és fins al 31 de desembre a raó de 5.539 euros anuals. I previ acord del Govern el contracte es pot renovar d’any en any fins a un màxim de cinc anualitats.

Comentaris

Trending