La davallada de beneficis de Grífols no frenarà el projecte a Ordino

La companyia ha tancat el primer trimestre del 2021 amb uns resultats inferior en un 30% als del mateix període de l’any passat, una situació que, però, no afectarà el laboratori a Andorra i, de fet, ja s’avança en els tràmits per constituir la societat que l’impulsarà

Recreació d'un laboratori.
Recreació d'un laboratori. GRIFOLS

La multinacional farmacèutica Grífols no ha viscut un bon primer trimestre a nivell de resultats. De fet, segons les dades que s’han fet públiques, els beneficis han caigut més d’un 30% i també han anat a la baixa els ingressos. Malgrat això, l’empresa no preveu cap canvi en la seva estratègia de futur. I això afecta al projecte de construir un laboratori d’investigació immunològica a Ordino. El projecte, deixen clar, tira endavant i, de fet, ja s’està avançant en la constitució de la societat que l’ha de fer possible.

La junta d’accionistes de la multinacional celebrada aquesta setmana ha confirmat que la marxa de l’empresa al llarg del primer tram del 2021 no és pas, ni de bon tros, l’esperada pels seus dirigents. Al contrari. Hi ha beneficis, sí; però un 30,3% inferiors als del mateix període del 2020. En total, 129,9 milions, lluny, però, de les expectatives inicials.

Un dels motius d’aquesta situació és el fet que les donacions de plasma, material clau per a la fabricació de molts dels fàrmacs que distribueix la companyia, han caigut en picat a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. I això ha influït de forma negativa tant en la producció com, lògicament, en la venda. I, per tant, en els ingressos, que han caigut un 8,4%.

Davant d’aquesta situació, hi ha el temor que alguns dels projectes de futur de la multinacional puguin frenar-se, a l’espera d’un context econòmic més favorable. No serà, però, el cas del laboratori d’immunologia que, seguint l’acord tancat amb Govern, es construirà als terrenys de Casa Rossell a Ordino.

Els accessos al futur centre d'immunologia.

Relacionat

El Consell General haurà de validar la cessió de terrenys de Casa Rossell a Grífols

Al contrari. Segons fonts consultades per Altaveu, tot continua el seu curs. De fet, un cop el Consell General ha aprovat les modificacions legislatives que validaran la cessió dels béns de l’executiu, ja s’està avançant en tota la paperassa burocràtica que ha de permetre constituir la societat que impulsarà la instal·lació. Aquesta, cal recordar, tindrà una majoria de capital de Grífols però un 20% correspondrà a Actua.

Des de la multinacional, es reconeix un deute financer de 6.200 milions d’euros. Tot i això, es posa en relleu que cap venciment significatiu arribaria abans del 2025. Per tant, s’entén que es poden permetre impulsar nous projectes, com el d’Andorra. Les mateixes fonts deixen clar que “no costa cap trava ni cap canvi de full de ruta” per part de la farmacèutica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending