Crida a les empreses i professionals andorrans per participar en la reconstrucció d’Ucraïna

La directora de la Cambra, Pilar Escaler diu que "és un deure moral de l'entitat coordinar-ho" i el cònsol honorari d’Ucraïna, Antoni Zorzano assegura que el país de l'Europa de l'Est "necessita de tot"

Comentaris

Escaler i Zorzano durant la roda de premsa.
Escaler i Zorzano durant la roda de premsa. BRU NOYA

La Cambra de Comerç ha organitzat aquest divendres la presentació del Pla de Recuperació d'Ucraïna amb l'objectiu de donar a conèixer i convidar les empreses i els professionals a participar-hi.  La directora de la Cambra, Pilar Escaler diu que "és un deure moral de l'entitat coordinar-ho" mentre que i el cònsol honorari d’Ucraïna, Antoni Zorzano, assegura que el país "necessita de tot".

El desenvolupament d'aquest pla de recuperació també està pensat per a facilitar diverses sinergies per a la integració a la Unió Europea (UE). Escaler ha indicat que el projecte va més dirigit a mitjanes i grans empreses tot i que ha reconegut que "a Andorra hi ha moltes microempreses". Zorzano ha afegit que hi haurà tasques grans però també petites com ara la remodelació de 20 infraestructures socials d'Irpin. "Ucraïna necessita de tot,  perquè s’ha destruit tot" i ha afegit que "no podem esperar al final de la guerra per començar la reconstrucció".

La invasió russa a Ucraïna ha causat una disrupció massiva de l’activitat econòmica al país, molts danys en infraestructures, entorns i en els mitjans de subsistència dels ucraïnesos. L’estimació de l’impacte econòmic i les repercussions de la guerra. El país necessitarà entre 3.000 milions i 5.000 milions d'euros mensuals per començar el seu procés de reconstrucció. Des de l'inici de la invasió, la Unió Europea ha pogut bloquejar 300.000 milions d'euros de les reserves del Banc Central Rus i congelar uns altres 19.000 milions d'euros de les persones i empreses incloses en la llista de sancionats pels Vint-i-set com a conseqüència del seu suport a la guerra. Zorzano ha destacat la rapidesa amb què s'ha dut a terme la reunió. "Tot just fa dos dies que es va fer aquesta reunió internacional a París a on es van avançar 1.000 milions d'euros per a la reconstrucció i dos dies després ja la fem aquí". 

La presentació de Pla de Recuperació ha comptat amb la presència de representants de deu empreses andorranes. Segons Zorzano dues d'elles s'hi han interessat, una de les quals està relacionada amb l'àmbit de l'esquí.

 

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending