Els beneficis de MoraBanc creixen prop d’un 20% fins als 30,1 milions malgrat el coronavirus

L’entitat celebra també l’augment dels recursos gestionats i la millora de dades claus com la solvència o la taxa de morositat

Façana de la seu central de MoraBanc
Façana de la seu central de MoraBanc

Malgrat l’esclat de la pandèmia, els resultats assolits per MoraBanc el 2020 van suposar una considerable millora amb relació el 2019. Així, el benefici va ascendir a 30,1 milions d’euros, el que suposa cinc més que l’exercici anterior. Des de l’entitat es remarca que és el quart any consecutiu de millora a la vegada que es destaca l’increment dels recursos gestionats i de la solvència.

Números a la mà, els beneficis de MoraBanc van ser de 30,1 milions d’euros, en comparació als 25,1 de l’any anterior. Des de l’empresa es considera que és fruit de “la transformació iniciada fa cinc anys i el seguiment d’un pla estratègic marcat per la digitalització, l’eficiència i el servei al client”. A més, se celebra que la millora dels resultats es produeix malgrat el context de crisi econòmica provocada per la pandèmia, fe que ha obligat a destinar importants recursos i dotacions per “minimitzar els seus efectes en la societat, els clients i el mateix banc”.

MoraBanc ha crescut, asseguren en un comunicat, en totes les línies de negoci. Això ha permès que els recursos gestionats augmentin un 6,5%, i superin ja els 8.000 milions d’euros, sumant les filials internacionals Boreal Capital Management i Morawealth. L’entitat també ha reforçat la solvència fins a un 25,5%.

Des del banc també es destaquen com a positives altres dades, com l’increment del ROE fins al 9,47% des del 8,47% del 2019, i una millora en la ràtio d'eficiència, passant del 66,4% del 2019 al 60,5% del 2020, gràcies a un increment dels ingressos del 7,50% i a una reducció de les despeses d’un 1,94%. L’entitat també celebra la millora de la taxa de morositat, que ha baixat tres dècimes, fins al 3% mentre que la inversió creditícia es manté estable en 1.178,6 milions d’euros. El banc, així mateix, ha incrementat les seves provisions durant l’exercici en 16 milions.

“La solidesa i recurrència d’aquests resultats són especialment meritoris en un any de Covid tan complicat i reforcen el nostre objectiu de constant millora en el servei i valor afegit per als nostres clients, així com el compromís de tot l’equip humà que els han fet possible”, ha valorat el president de MoraBanc, Pedro González Grau. Per la seva banda, el director general,Lluís Alsina, ha indicat que “hem aconseguit complir el pla estratègic en dos anys en comptes de tres i mantenim un avantatge competitiu que ens permet ser un banc més  fort, més atractiu i adaptat a les necessitats actuals dels clients”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending