L’adquisició de BSA porta 338 nous accionistes a MoraBanc

Els clients del banc groc podran operar a partir d’aquest dilluns amb total normalitat però ja integrats en el grup bancari blau, això sí, per ara es mantenen oficines, gestors i no caldrà fer canvis en els comptes

Comentaris

La que era la seu central de BSA Banc a l'edifici Forestal de moment opera com a sucursal de MoraBanc.
La que era la seu central de BSA Banc a l'edifici Forestal de moment opera com a sucursal de MoraBanc. MORABANC

L’adquisició de la filial andorrana de Banc de Sabadell (BSA Banc) comportarà la integració a MoraBanc de 338 nous accionistes, en la immensa majoria titulars minoritaris, molt minoritaris, de participacions del grup històricament liderat pels Mora i els Aristot. Així ho ha anunciat l’entitat blava en comunicar la finalització del procés de fusió per absorció. Aquest dilluns, com ja ha anat explicant l’Altaveu, al Principat sols hi haurà tres grups bancaris. El groc desapareix i es converteix en blau.

Fa un any que es va formalitzar la compra-venda del 51% de BSA que ostentava la matriu catalana. Uns mesos abans s’havia tancat el preacord que es va anar afinant. Durant aquest darrer anys hi ha hagut dues finestres en les quals els accionistes minoritaris de BSA que ho han volgut han pogut desprendre’s de les seves participacions al mateix preu que les va vendre el Sabadell. En cas contrari, hi havia una integració a MoraBanc a raó, si fa no fa, d’una acció al nou grup per cada tres que es tingués de BSA. Al final, el grup dels Mora i els Aristot suma 338 socis més.

Canvi de retolació a l'oficina fins ara de BSA a l'avinguda Meritxell.

Relacionat

BSA Banc es transforma en MoraBanc

MoraBanc passa a ostentar des d’aquest dilluns una xarxa d’oficines molt més àmplia que fins ara, encara que en els propers mesos, també aquest aspecte s’haurà d’anar definint. Totes les sucursals fins ara de BSA operen, ja degudament retolades en blau, com a MoraBanc. Tots els clients poden anar a qualsevol oficina del grup, les de MoraBanc i les que fins ara eren de BSA Banc. Aquest cap de setmana s’ha canviat la senyalística, la retolació exterior i, el que és més important, s’ha dut a terme en gran mesura la integració informàtica.

En aquesta fase, les fins ara oficines ‘grogues’ es mantindran obertes amb els seus gestors per donar continuïtat als clients provinents de BSA Banc i facilitar així la transició. Aquests clients no hauran de fer cap canvi a nivell de comptes ja que mantindran les condicions del seu contracte i es podran connectar a la banca en línia de MoraBanc sense fer cap gestió, si prèviament tenien aquest mateix servei actiu a BSA.

La participació de MoraBanc es va incrementar fins al 83,6% amb les dues finestres de compra a accionistes minoritaris; dimarts es va completar la tramitació de la fusió davant de notari

L’operació entre MoraBanc i BSA Banc es va iniciar a l’octubre del 2021 amb la compra per part de MoraBanc de la participació majoritària de Banco de Sabadell a Banc Sabadell d’Andorra. La participació de MoraBanc es va incrementar fins al 83,6% amb les dues finestres de compra a accionistes minoritaris. El passat mes de març, els consells d’Administració van aprovar el projecte de fusió que va ser validat posteriorment per les juntes d’accionistes de les dues entitats.  Dimarts passat es van acabar de dur a terme els tràmits notarials per tancar la fusió i ‘fer desaparèixer’ BSA Banc.

Per al conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, “el procés ha estat un camí llarg per treballar amb una transició adequada, continuista i respectuosa de les necessitats dels clients de les dues entitats. També donem la benvinguda als nous accionistes al grup a qui els donem les gràcies per la confiança que ens han fet i amb els qui comptem seguir creixent com a grup en el futur. Estem satisfets del procés i contents de poder ser avui més forts i més grans, consolidant la posició lideratge en beneficis i activitat domèstica”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending