Empresaris i empleats del comerç a l’avinguda Meritxell urgeixen la instal·lació de proteccions per als vianants

Els botiguers consideren que és massa fàcil l’accés a l’eix comercial -també hi inclouen Carlemany- amb un vehicle i demanen que no se subestimi la qüestió de la seguretat

-
-
Empresaris i treballadors del comerç de l’avinguda Meritxell reclamen a l’administració que col·loqui amb celeritat pilones o qualsevol altra element que es consideri adequat per barrar el pas a vehicles en la zona per a vianants de l’eix comercial per excel·lència del país. Malgrat que la demanda, que alguns dels botiguers i empleats han fet arribar a l’Altaveu, sorgeix del cantó d’Andorra la Vella, la petició es considera que s’hauria de fer extensible a Carlemany, rebatejat com a Vivand des que només hi és autoritzat el pas per a vianants.

Les fonts consultades han recordat que les persones que caminen per l’eix viari estarien del tot desprotegides en el cas d’un eventual atac o del pas per error o descuit d’un vehicle per la zona. La remodelació de l’avinguda Meritxell ha fet més evident la necessitat de col·locar piquets o qualsevol sistema de protecció, han indicat les fonts, que han remarcat que al fet que s’hagi destinat el vial al pas de vianants en bona part s’hi afegeix el fet que pràcticament en tot el curs de l’avinguda no hi ha ni un sol obstacle. Tot i la finalització de les obres d’embelliment, encara resta col·locar alguns elements més de mobiliari urbà. És clar, però, que no és d’això que parlen els comerciants i els treballadors de les botigues.

De fet, tant el comuns (d’Andorra i d’Escaldes) com responsables d’Interior i, sobretot, de la policia, ja havien tractat la qüestió i fins i tot hi havia un principi d’acord. Però la solució final s’ha alentit. Les fonts comunicants han explicat que especialment els caps de setmana, “la riuada de gent que va amunt i avall de l’avinguda” podria ser un element massa llaminer per qualsevol persones que se li girés el cervell. I recorden que malauradament d’accions d’aquesta naturalesa n’hi ha i no pas massa lluny. D’aquí que les fonts consultades urgeixen a actuar i demanen que ni es minimitzi la qüestió ni s’endarrereixi.

Comentaris (1)

Trending