Els voluntaris i el personal logístic dels ‘stop labs’ passen les proves al Prat Gran d’Escaldes

Tant el cap de Govern i diferents ministres com l’equip comunal escaldenc han estat supervisant la posada en marxa del dispositiu

-
-
Els voluntaris i el personal logístic que abastirà tots els laboratoris mòbils que hi haurà arreu del Principat s’estan sotmetent des d’avui, durant tot el dia, i també demà als tests d’anticossos que posteriorment es duran a terme al conjunt de la població. Un únic punt de control serveix per dur a terme aquestes analítiques: l’aparcament del Prat Gran d’Escaldes. Desenes de persones hi estan acudint des de primera hora del matí. També servei per fer el rodatge a la instal·lació i fer formació als esmentats voluntaris.

Tant el cap de Govern, Xavier Espot, com diferents ministres -el d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, i el de Salut, Joan Martínez Benazet- com bona part de l’equip comunal d’Escaldes han estat a l’‘stop lab’ supervisant en el cas dels dirigents comunals especialment tot el dispositiu. Els cònsols, per exemple, s’han sotmès al test. La cònsol major, Rosa Gili, ha reconegut haver donat negatiu. “Hauré d’esperar a la propera vegada però de moment, aquest cop no m’han enviat cap a casa”, ha dit irònicament la cònsol.

Gili ha explicat que el projecte dels tests “és molt important per veure de quina manera es pot anar desconfinant de forma segura”, també ha admès que “és un repte de cara a fora” perquè hi ha molts pocs països que hagin dut a terme una prova tan massiva com aquesta. “Esperem que la gran majoria dels ciutadans ho facin per situar-nos respecte la Covid-19, per saber com estem”. És “un repte important” l’objectiu del qual “seria arribar al màxim de persones possible” tot i deixant clar que “no és obligatori”.

El comú d’Escaldes té ben bé una vintena de persones treballant en el dispositiu a la parròquia. Tots els comuns s’han marcat aquest projecte d’iniciativa governamental com a “prioritari” i des d’ahir que estan donant hores. De fet, ja hi ha molts ciutadans que han rebut la trucada del seu respectiu comú per citar-los per a la prova. Ja es donen les dues cites amb catorze dies de diferència.

Etiquetes

Comentaris

Trending