Els tribunals assenyalen l’exdirector d’Heliand com a causant de la fallida de Cat Helicòpters

L’Audiència Provincial de Barcelona, en una decisió encara recurrible, considera que la comptabilitat de l’empresa catalana participada per l’andorrana va ser manipulada

-
-
L’Audiència Provincial de Barcelona considera que la comptabilitat de Cat Helicòpters, una empresa que operava al port de la capital catalana i que era participada per l’andorrana Heliand, va ser manipulada. I assenyala directament l’exdirector d’aquesta darrera, Jorge Barrigón. Però també l’empresari català que almenys temps enrere havia residit al Principat Jordi Cabarrocas i una societat lligada a aquest, Promptus.

De fet, en una recent sentència de l’esmentat tribunal que encara és recurrible en cassació, i dictada en el marc del procés concursal en què està immersa l’empresa aeronàutica catalana lligada al Principat, s’hi deixa clar que Barrigón i Cabarrocas, arran del trencament de relacions el 2013 amb l’empresari andorrà i màxim accionista d’Heliand, Toni Rebés, i “van impedir” a aquest darrer “tenir accés a la documentació” comptable i de qualsevol mena relacionada amb Cat Helicòpters.

Segons l’esmentada sentència, dictada el 20 de desembre de l’any passat i a la qual l’Altaveu hi ha tingut accés ara, l’Audiència arremet contra Barrigón i Cabarrocas i també contra l’administrador concursal, que “no ha entès bé la seva funció” a l’hora d’acceptar i refusar crèdits i deutes. Així, inicialment, reconeixia tant un crèdit a favor de Cat Helicòpters per 1,256 milions d’euros i també admetia un deute d’1,8 milions d’Heliand. La sala canvia ara aquesta situació i conclou que no hi ha crèdit, però sí que cal reconèixer el deute. Un gir, per tant, de 3 milions d’euros.

I és que, diu la sentència de l’Audiència Provincial barcelonina, “la concursada -Cat Helicòpters- no reflecteix la imatge fidel” i, per tant, “no pot ser favorable a qui ha manipulat”. De fet, l’administrador concursal, i en aquest sentit la sala ja hi està d’acord, ja havia demanat el novembre passat, en l’informe de qualificació, que es dictés la culpabilitat en el procés de fallida de Barrigón, Cabarrocas i Promptus. I que, entre altres coses, se’ls inhabilités per administrar societats.

Comentaris

Trending