Estadi Joan Samarra, Escola bressol Conxita Mora i passarel·la Rosa Ferrer

El comú d’Andorra la Vella homenatjarà els propers mesos els tres excònsols majors traspassats aquest mandat posant el seu nom en equipaments emblemàtics de la parròquia

-
-
El comú d’Andorra la Vella ‘batejarà’ tres equipaments emblemàtics de la parròquia (l’Estadi Comunal, l’escola bressol dels Serradells i la futura passarel·la que ha d’enllaçar la Plaça del Poble amb el centre històric) amb el nom dels tres excònsols majors que han mort durant aquest mandat. D’aquesta manera la corporació de la capital homenatjarà Joan Samarra, Conxita Mora i Rosa Ferrer.

La junta de govern comunal amb el beneplàcit dels representants de les dues minories presents a la corporació de la capital han acordat que l’Estadi Comunal passi a denominar-se Joan Samarra, l’escola bressol dels Serradells durà el nom de Conxita Mora i el vial de connexió que encara s’ha de construir al rovell de l’ou de la parròquia s’anomenarà Rosa Ferrer. La cònsol major, Conxita Marsol, ha afirmat que feia un any que s’estava treballant en la qüestió i que les respectives famílies dels finats ja han mostrat l’acord a l’homenatge, que serà individualitzat i s’aniran fent entre els mesos de juny i setembre.

Marsol ha explicat que una vegada presa la decisió, els departaments comunals concernits es posaran a preparar cadascun dels homenatges que es faran seguint l’ordre cronològic en què els seus protagonistes pòstums van ostentar el màxim càrrec de representació comunal. L’actual cònsol ha explicat que per la corporació actual era “força significatiu” poder honorar els tres cònsols que havent-ho estat una vegada Andorra la Vella es va separar d’Escaldes han mort aquest mateix mandat

Defuncions amb setze mesos de diferència

“Ens va sensibilitzar una mica el fet que tres excònsols majors morissin en tant poc temps i sense ser massa grans”. Conxita Mora va ser la primera en traspassar, el 5 d’octubre del 2016 als 61 anys. Joan Samarra moriria mig any després, el 17 de març del 2017 als 77 anys i amb 57 anys perdria la vida encara no onze mesos després de Samarra, l’11 de febrer del 2018, Rosa Ferrer.

Marsol ha recordat que Samarra, cònsol major del 1980 al 1983, va ser l’impulsor de la construcció de l’Estadi Comunal, inaugurat sota el seu mandat, alhora que també va ser qui va aconseguir portar l’FC Barcelona a fer estades al Principat. Era un gran amant del futbol, que havia practicat amb bastant bon nivell. D’aquí que no hi hagi hagut cap dubte que la instal·lació esportiva havia de portar el seu nom. I és possible que l’homenatge se celebri durant la Festa del poble, que el propi cònsol ‘Juanito’ Samarra va instaurar.


Conxita Marsol es disposa a explicar la decisió adoptada. | ALTAVEU

“La sensibilitat” de Conxita Mora, amb qui Marsol va coincidir essent l’una cònsol i l’altra secretària general, i el fet que la guarderia dels Serradells “la motivava i se la sentia molt seva”, ha fet decantar la corporació per denominar a l’escola bressol actualment fora de servei amb el nom de qui va ser cònsol major d’Andorra la Vella entre els anys 1998 i 2003. Finalment, a Rosa Ferrer inicialment s’havia pensat en dedicar-li les noves dependències comunals que ella va impulsar a l’entorn de la plaça Lídia Armengol i el carrer Prat de la Creu. 

Però un grup d’amics i persones properes a l’excònsol i exministra van comunicar que s’havia plantejat que es posés el nom de Ferrer a la passarel·la que unirà la Plaça del Poble amb el barri antic de la capital, tal i com ja va avançar fa mesos l’Altaveu. Aquesta instal·lació encara s’ha de construir, i va a càrrec de Govern, però Marsol ja ha assegurat que l’executiu no hi ha posat cap impediment i que, probablement, serà un bon moment la posada de la primera pedra per homenatjar la política.

Els homenatjats i els espais que portaran els seus noms “ja estan decidits”. Una altra cosa és el format amb què es faran els actes, més enllà que en cadascun dels equipaments, de les infraestructures, s’hi col·loqui una placa que deixi constància del nom de la instal·lació i d’una breu ressenya de la persona que doni nom a l’espai en qüestió.

Comentaris (1)

Trending