Els treballs per filtrar els correus brossa ‘malmeten’ el domini andorra.ad

Les exigències internacionals són cada vegada majors i per evitar entrar en llistes negres els processos d’Andorra Telecom acaben afectant els usuaris

-
-
Si vostè té una adreça electrònica del domini andorra.ad i els darrers dies està tenint problemes, és del tot possible. I no serà l’únic. Andorra Telecom està duent a terme uns treballs de calibratge ‘antispam’ i això fa que més sovint del que la companyia segurament voldria es bloquegin continguts, correus, que són del tot lícits i normals però que en el millor dels casos acaben arribant unes hores tard. Això sinó queden penjats d’un núvol i mai més se’n sap res.

Els darrers dies hi han hagut un parell d’incidències de diferent naturalesa. Una que afectava els usuaris de l’andorra.ad que accedeixen a la seva safata de correu via webmail i que, en principi, ja hauria quedat resolta, i aquesta altra que ve derivada de les feines que està fent l’operadora de telecomunicacions per mirar de frenar el correu brossa, aquests correus il·lícits o publicitaris no volguts pel receptor.

Segons fonts properes a la companyia, els organismes internacionals que vetllen per la seguretat de les telecomunicacions cada vegada són més estrictes i exigents en la demanda de filtrar l’’spam’. Més encara des que s’estan enviant correus massius que contenen virus de conseqüències molt fatídiques per aquell qui, refiat, acaba introduint ‘a casa seva’ un programari delictiu que ‘segresta’ el terminal o el maquinari on s’hagi introduït.

Per complir, doncs, amb les exigències internacionals, i sempre segons fonts properes a l’operadora, Andorra Telecom introdueix filtres i va fent proves per saber fins on pot arribar sense afectar el servei però, alhora també, sense comprometre la seguretat del domini, és a dir, intentant evitar de totes que el domini andorra.ad sigui inclòs en llistes negres que comporta que, després, altres dominis automàticament deneguin l’enviament de correus cap a usuaris que usen l’esmentat domini del Principat.

La qüestió que és que encertar l’equilibri és d’allò més dificultós i quan els tècnics es passen de la ratlla, hi pot haver certs usuaris que perden correus pel camí o els reben més tard. Així, no és estrany que hi hagi usuaris de l’‘andorra.ad' -un domini molt cridaner i bonic per als ciutadans del país però no gaire recomanable sobretot per als professionals amb un tràfic de correu electrònic molt notable- que es passin hores sense rebre cap mail i, posteriorment, de cop i volta, es trobin amb tot allò que no han pogut recepcionar abans.

Comentaris (1)

Trending