Els trajectes dels helicòpters que fan aturades a l’hospital condicionen ‘torres’ del Clot d’Emprivat

Immobles de gran altura propers a la Dama de Gel no es podran dur a terme, com a mínim no tal i com estaven projectats, atès que cal que es respectin les línies de vol i aires de l’heliport ‘sanitari’

-
-
Com a mínim un dels projectes de ‘torres’ que han anat apareixent els darrers mesos a la zona del Clot d’Emprivat d’Escaldes i espais adjacents no es podrà dur a terme. O, almenys, no tal i com estava projectat. Les línies de vol i aires -que vindrien ser els espais de seguretat a l’entorn dels trajectes- establertes per a les naus que fan aturades cada vegada més constants a l’heliport de l’hospital condicionen l’altura dels immobles de l’entorn.

Fonts immobiliàries han explicat que, com a mínim, a l’entorn del Clot d’Emprivat hi ha projectades mitja dotzena de promocions d’immobles de grans dimensions. Hi ha promocions d’un sol edifici i, d’altres, que en el mateix terreny tenen projectades vàries unitats immobiliàries. Tot sovint estan entre 10 i 20 plantes. Depèn del projecte. Algunes de les promocions han començat abans a publicitar-se que a tenir tota la documentació i permisos necessaris per poder tirar endavant.

Ja no de construir-se, una situació que en els millors dels casos -ja hi ha algun projecte iniciat- es troba en una fase molt incipient. En un cas, segons les fonts, probablement la promoció pensada per desenvolupar més a prop de la rotonda de la Dama de Gel, la voluntat dels promotors hauria topat amb les línies de vol, els marges de seguretat, de què han de disposar els helicòpters que cada vegada més constantment -degut als protocols que s’han anat implementant amb dolences com l’ictus i altres- van i vénen de l’hospital. D’aquí que alguns dels projectes caldrà reformular-los i, si són viables, com a mínim escapçar-los.

Comentaris (2)

Trending