Els sanitaris cubans arriben aquesta propera matinada per reforçar l'hospital

(AMB VÍDEO) Els 39 infermers i metges que han de reforçar l’assistència intensiva a l’hospital tenen previst arribar de matinada al Principat i seran allotjats, almenys inicialment, en un hotel d’Escaldes

Els sanitaris cubans a l'aeroport de Barajas just abans d'emprendre el seu viatge fins a Andorra.
Els sanitaris cubans a l'aeroport de Barajas just abans d'emprendre el seu viatge fins a Andorra. ARXIU
Els 39 professionals sanitaris (infermers i metges) que procedents de Cuba han de venir a reforçar l’assistència intensiva a l’hospital ja han emprès camí des de Madrid cap al Principat, on preveuen arribar aquesta matinada. Els sanitaris han aterrat a l’aeroport de Barajas a primera hora de la tarda després de volar des del seu país. Sobre les 6 de la tarda en emprès el viatge en autobús des de la capital espanyola i fins a Andorra. Ho fan amb especial energia i ganes de fer la feina ben feta.

Entre els 39 professionals hi ha dotze metges  (3 intensivistes, 2 anestesistes, 6 internistes i 1 hematòleg) i 27 professionals de la infermeria (14 internistes, 3 anestesistes, 1 d'emergències i 8 generalistes). En principi, tots tenen la documentació degudament acreditada pel ministeri de Salud Pública del seu país d'origen, que els ha acomiadat com a veritables herois. Ja de camí cap al Principat, el ministre portaveu, Eric Jover, ha volgut agrair la feina feta des del ministeri d'Exteriors i ha destacat les bones relacions establertes durant anys en la conferència i cimera iberoamericana

A l’aeroport de la capital espanyola els esperaven representants del ministeri d’Afers Exteriors més personal de les companyies de transport Nadal-Julià i Andbus. Un autocar de cada s'ha fet càrrec del trasllat. Més o menys, s’espera un viatge de 8 hores abans de ser allotjats, almenys inicialment, en un hotel d’Escaldes. A banda de diverses autoritats governamentals i sanitàries andorranes, es preveu que al Principat també els rebi el cònsol de Cuba a Barcelona, que durant aquesta tarda es desplaça de la capital catalana a Andorra.

Una vegada al Principat, els sanitaris cubans seran sotmesos a les proves de PCR i se’ls faran uns testos similars als que fa la població per seguir el seu estat de salut i assegurar-se que no són portadors del virus abans d’introduir-se a la seva tasca mèdica. Han de reforçar sobretot la feina a l’UCI, que és el departament més sensible i el que més fa témer el ministeri de Salut de quedar-se curt, sobretot vistes les nombroses baixes que hi ha hagut entre el personal sanitari del país, que va ser el primer en rebre les conseqüències del coronavirus.


 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.