Els sanitaris cubans arriben aquesta propera matinada per reforçar l'hospital

(AMB VÍDEO) Els 39 infermers i metges que han de reforçar l’assistència intensiva a l’hospital tenen previst arribar de matinada al Principat i seran allotjats, almenys inicialment, en un hotel d’Escaldes

Els sanitaris cubans a l'aeroport de Barajas just abans d'emprendre el seu viatge fins a Andorra.
Els sanitaris cubans a l'aeroport de Barajas just abans d'emprendre el seu viatge fins a Andorra. ARXIU
Els 39 professionals sanitaris (infermers i metges) que procedents de Cuba han de venir a reforçar l’assistència intensiva a l’hospital ja han emprès camí des de Madrid cap al Principat, on preveuen arribar aquesta matinada. Els sanitaris han aterrat a l’aeroport de Barajas a primera hora de la tarda després de volar des del seu país. Sobre les 6 de la tarda en emprès el viatge en autobús des de la capital espanyola i fins a Andorra. Ho fan amb especial energia i ganes de fer la feina ben feta.

Entre els 39 professionals hi ha dotze metges  (3 intensivistes, 2 anestesistes, 6 internistes i 1 hematòleg) i 27 professionals de la infermeria (14 internistes, 3 anestesistes, 1 d'emergències i 8 generalistes). En principi, tots tenen la documentació degudament acreditada pel ministeri de Salud Pública del seu país d'origen, que els ha acomiadat com a veritables herois. Ja de camí cap al Principat, el ministre portaveu, Eric Jover, ha volgut agrair la feina feta des del ministeri d'Exteriors i ha destacat les bones relacions establertes durant anys en la conferència i cimera iberoamericana

A l’aeroport de la capital espanyola els esperaven representants del ministeri d’Afers Exteriors més personal de les companyies de transport Nadal-Julià i Andbus. Un autocar de cada s'ha fet càrrec del trasllat. Més o menys, s’espera un viatge de 8 hores abans de ser allotjats, almenys inicialment, en un hotel d’Escaldes. A banda de diverses autoritats governamentals i sanitàries andorranes, es preveu que al Principat també els rebi el cònsol de Cuba a Barcelona, que durant aquesta tarda es desplaça de la capital catalana a Andorra.

Una vegada al Principat, els sanitaris cubans seran sotmesos a les proves de PCR i se’ls faran uns testos similars als que fa la població per seguir el seu estat de salut i assegurar-se que no són portadors del virus abans d’introduir-se a la seva tasca mèdica. Han de reforçar sobretot la feina a l’UCI, que és el departament més sensible i el que més fa témer el ministeri de Salut de quedar-se curt, sobretot vistes les nombroses baixes que hi ha hagut entre el personal sanitari del país, que va ser el primer en rebre les conseqüències del coronavirus.


 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending