Els promotors de la confecció de mascaretes en lliuren les 629 primeres unitats

Hores d’ara treballen de manera coordinada deu tallers i desenes de persones individuals i voluntàries

Fabio Cruz i Rebe Rodríguez són dos dels voluntaris que confeccionen mascaretes.
Fabio Cruz i Rebe Rodríguez són dos dels voluntaris que confeccionen mascaretes.
Els promotors de la xarxa de voluntaris que confeccionen mascaretes tèxtils per si mai calen per als professionals o també per al conjunt de la ciutadania, sobretot per les persones de risc, han lliurat aquest migdia a l’administració les primeres 629 unitats. Hores d’ara, el grup que coordina el conseller general Roger Padreny esta constituït per una desena de tallers i també desenes de persones que a títol individual i de manera voluntària elaboren proteccions facials tèxtils als seus domicilis.

A Sant Julià hi ha una quarantena de dones que estan confeccionant en la mesura que poden les esmentades mascaretes. Entre molts domicilis que s’estan fent aquestes proteccions, hi ha, per exemple, el de Fabio Cruz i Rebe Rodríguez (a la foto). Ell, sabater d’ofici, disposa de dues màquines de cosir que a mesura que rep material treuen fum. La seva parella, auxiliar d’infermeria, també s’ha posat al comandament d’una de les màquines per anar fent. 

Padreny s’ha mostrat molt satisfet pel nivell d’implicació i solidaritat que vessa arreu producte de la crisi sanitària derivada del Covid-19. El conseller general i coordinador dels voluntaris que estan confeccionant mascaretes ha explicat que ja hi ha algunes desenes més d’unitats de proteccions fetes, però que les aniran entregant a poc a poc. L’administració central ha establert a la seu del COEX, al magatzem de l’antiga plaça de toros, just davant de l’edifici administratiu de Govern, un punt de recollida de material a l’engròs. Allí és on s’han lliurat les mascaretes.

Els comuns, ha explicat Roger Padreny, també s’han implicat del tot en la iniciativa i faran de punts de recollida parroquials, atès que hi ha voluntaris individuals que també van cosint mascarets seguint les directrius i els criteris fixats pel ministeri de Salut i que es poden consultar a traves de la pàgina electrònica de la qual disposen els voluntaris: http://www.voluntariscovid19andorra.com/mascaretes/

Comentaris (1)

Trending