Els professors suspenen les accions de protesta durant la visita del ministre d'educació frances

Una representació es reunirà durant una hora amb el gabinet de Jean-Michel Blanquer

Una anterior manifestació dels professors del sistema francès a Andorra.
Una anterior manifestació dels professors del sistema francès a Andorra.
Els professors del sistema educatiu francès han decidit suspendre les accions que s'havien de dur a terme durant la visita aquest dilluns a Andorra del ministre Jean-Michel Blanquer. La desconvocatòria ha arribat després de la reunió que van mantenir amb el delegat de l'ensenyament francès, Denis Dekerle qui els va confirmar la trobada amb els representants del ministre.

Els professors consideren que és una oportunitat per fer entendre les seves reivindicacions. Un dels seus representants sindicals ha explicat a l'Altaveu que hi ha peticions d'ordre general i altres que són locals. Entre les primeres hi ha la reforma de la jubilació i la del batxillerat. Pel que fa a les locals demanen que es posi en marxa una línia directa amb la Direcció General de l'Ensenyament (Dgesco) i la reorganització dels recursos humans que s'inscriu en la millora del sistema francès.

Tot i que la desconvocatòria dels actes de protesta té el suport dels principals sindicats com Snes, Snalc o Union, hi ha alguns professors que s'han mostrat partidaris de mantenir-les. "El delegat va posar com a condició que si ens volíem reunir amb el gabinet del ministre no havíem de fer soroll. I la majoria van acceptar. Tot això mentre hi ha centres educatius on es fan les proves avançades del Bac sota la vigilància i, a vegades, l'amenaça de la policia, els Crs", diu un dels educadors contraris a la suspensió dels diversos actes de protesta.

D'altra banda i en relació a la visita del ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer, ja s'ha confirmat l'agenda que inclou una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot i amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Visitarà un centre de primària i el Lycée on s'entrevistarà també amb els alumnes Mélyne Satiat i Antonio Tenreiro.

Etiquetes

Comentaris

Trending