Els professors del sistema francès treuen les seves reivindicacions al carrer

Organitzen aquest dimecres al vespre una marxa de torxes al centre d'Andorra la Vella

-
-
Els professors del sistema educatiu francès han organitzat una marxa de torxes per donar visibilitat a les seves demanes que és la retirada del projecte de reforma de les pensions. També estan en contra del nou sistema de control del batxillerat. L'acte d'aquest dimecres acabarà a la plaça on s'havia d'aixecar l'edifici 'The Cloud', al centre d'Andorra la Vella.

Els ensenyants treuen al carrer les seves reivindicacions que fins ara s'havien centrat en accions als centres educatius i protestes davant del Lycée Comte de Foix i de la delegació de l'ensenyament francès a Andorra la Vella. La marxa de torxes estava prevista pel passat dia 22 de gener però la nevada va fer que s'ajornés.

El gran cavall de batalla del professorat és la reforma de les pensions, que segons els seus càlculs, provocarà un descens en la quantitat a percebre quan pleguin d'entre 400 i 600 euros, segons els casos. A més a més, s'allarguen els anys de servei per a poder-se jubilar.

Les mobilitzacions van començar el 5 de desembre i no hi ha data de finalització. Els professors esperen la pròxima visita a Andorra del ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer per poder expressar-li el seu descontentament. La data de la visita no està confirmada. La presència les darreres setmanes de Blanquer en diversos centres educatius francesos han acabat amb aldarulls.

Etiquetes

Comentaris

Trending