Els professionals del SAAS passaran el test al seu lloc de treball o a l’‘stop lab’ de salut mental

Els familiars també s’hauran de fer les proves -cosa que ha causat indignació a alguns d’ells- però en els laboratoris mòbils comunals que els corresponguin

-
-
Els professionals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) passaran el test d’anticossos o bé en el seu propi lloc de treball o bé en l’‘stop lab’ que es muntarà a la zona del centre de dia de salut mental, a la planta -3. Els treballadors sanitaris tenien de marge fins a primera hora d’aquest dilluns per inscriure els seus familiars o convivents a la plataforma telemàtica dissenyada pel Govern per tal de sotmetre’s als exàmens. En aquest cas, però, hauran de fer-se’ls en el laboratori mòbil comunal de la respectiva parròquia.

La circular enviada al personal del SAAS, amb dues versions, la posterior anul·lant l’anterior, ha causat un cert malestar entre alguns grups de familiars. Per dos motius ben diversos. En alguns casos, perquè s’entén com una obligació que les famílies dels sanitaris hagin de passar els tests, ho vulguin o no. I en l’altre cas, de persones convençudes de sotmetre’s a les proves, perquè entenen que s’haurien de poder fer conjuntament amb els sanitaris de la família al mateix hospital.

Sia com vulgui i segons la circular interna, a l’hospital començarien les extraccions aquest mateix dimarts. Es faria la recollida de mostres al mateix lloc de treball de cadascun dels sanitaris. “Quan l’equip operatiu us vingui a prendre la mostra, als vostres llocs de treball, us demanaran el vostre número de cens i el de totes les persones que componen la vostra unitat familiar, convivents en el mateix domicili”.

Aquells professionals del SAAS que aquesta setmana, i potser l’altra, encara que aquesta circumstància no s’especifica, “per motius diferents no estareu físicament treballant (a l’hospital)” han de trucar a partir d’aquesta tarda “per demanar cita a l’‘stop lab’ que estarà ubicat al centre de dia de salut mental, a la planta S3 (accés per la plaça) de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending