Els pares de l’escola Sagrada Família portaran l’expresident a la Batllia

L’AMPA decideix deixar córrer les anomalies en la gestió de l’entitat però reclamarà a l’exdirigent l’import que es va comprometre a abonar per les irregularitats comeses en la contractació de la seva dona

-
-
Sí però no. En una assemblea extraordinària de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) d’alumnes de l’escola Sagrada Família d’Escaldes, finalment s’ha decidit portar a la Batllia l’expresident de l’entitat però no pas per la presumpta mala gestió al capdavant del col·lectiu sinó per l’import que es va comprometre a pagar i no ha abonat per fer front a les irregularitats comeses en la contractació de la seva dona, que durant molt temps va ser la única empleada de l’associació.

Després de mesos de trobades, anàlisis i algunes assemblees, la majoria dels assistents en la darrera assemblea van decidir deixar córrer la suposada mala gestió presumptament comesa per l’expresident que hauria generat un important forat a l’entitat però també van decidir no passar per alt el compromís que el mateix exdirigent de l’entitat va contraure el novembre passat. L’afer s’ha allargat molt en el temps i ha creat força malestar, a banda de la voluntat de la direcció del col·legi de tirar terra sobre la qüestió i tapar-ho tot. Evidentment, els suposats responsables de l’entitat quan hi hauria hagut els moviments i les decisions de dubtosa legalitat han negat sempre qualsevol anomalia i no han reconegut mai els informes emesos -això sí, per membres mateix de la mateixa associació, no s’ha contractat mai cap auditoria externa- on suposadament s’acreditaven despeses quantioses injustificades.

La direcció del centre hauria fet cop de mitjancera alhora que hauria justificat algunes de les suposades anomalies que, finalment, s’haurien acceptat com no-anomalies. Però els pares no han volgut deixar passar per alt el comportament mostrat per l’expresident. Durant la darrera assemblea anterior a la celebrada dijous a la nit, el mes de novembre, la tresorera va reconèixer alguns errors i es va comprometre a abonar els 900 euros de despesa que haurien comportat aquelles errades. 

L’home va assegurar el novembre passat que assumiria el cost de les multes rebudes per una indeguda cotització a la CASS i altres incompliments legals i no ho hauria fet

Immediatament, l’expresident -que ell mateix, durant una votació a mà alçada entre tres possibles opcions va pronunciar-se a favor de perdonar els membres de la junta que ell representava, i especialment a ell mateix, de qualsevol anomalia- va reaccionar d’igual forma i va reconèixer els errors comesos durant la contractació de l’única empleada que durant molt temps va tenir l’associació. No era cap altra que la seva dona, responsable d’activitats extraescolars, i que el president va decidir contractar i la junta que li va agafar el relleu va acomiadar.

Segons algunes fonts, la dona va denunciar el seu acomiadament, i això va permetre a les autoritats laborals i sociosanitàries descobrir un seguit d’irregularitats. A l’empleada no se l’havia cotitzat degudament a la CASS i ‘l’empresa’, és a dir, l’associació en aquesta ocasió, no havia complert almenys totalment la llei en matèria de prevenció i salut i higiene en el treball. Amb tot, la situació hauria comportat diverses multes que, plegades, sumarien de l’ordre de 6.000 euros segons les fonts consultades.

Del novembre vers ara, l’home, que a diferència de les altres ocasions, no va acudir a la reunió, no hauria saldat el compromís que ell mateix va assumir. I davant d’això, en l’esmentada assemblea, convocada gairebé de forma expressa per explicar l’evolució dels esdeveniments i posar sobre la taula dels associats quines accions dur a terme, s’hauria acabat decidint reclamar per la via judicial l’impagament del deute, oblidant-se ja de les possibles altres anomalies i mirant de passar pàgina a tot plegat.

Comentaris

Trending