Els pagesos es plantegen demanar una caça més intensiva per la proliferació de cabirols i muflons

L’increment d’exemplars d’algunes espècies salvatges estaria causant danys en explotacions agrícoles i camps d’horticultura

Muflons al vedat d'Enclar.
Muflons al vedat d'Enclar.
Els pagesos es plantegen sol·licitar al ministeri de Medi Ambient i Agricultura el disseny d’uns plans de caça més intensius per a determinades espècies, vist els danys que estan sofrint algunes explotacions agrícoles i camps d’horticultura. Els agricultors voldrien que l’administració estudiés la possibilitat de poder abatre un major nombre de cabirols. També el creixement de la cabana de muflons, una situació que no és nova, estaria contribuint a danyar els camps.

La qüestió s’està analitzant de manera interna, i també n’estarien poc o molt al corrent els caçadors, i encara no s’hauria traslladat al ministeri malgrat que no es descarta fer-ho en breu. En matèria de porc senglar, per exemple, ja es va flexibilitzar la possibilitat de fer batudes i juntament amb altres canvis normatius, en principi s’estaria donant bon resultat. La presència de muflons ja fa temps que genera inconvenients, i ja no només a l’agricultura. Com aquell que diu, aquests animals són ‘incompatibles’ amb altres espècies més autòctones i ‘senyores’ com l’isard.

El neguit per tal de regular de forma més intensiva la captura d’algunes espècies reapareix després que aquest dilluns els agents rurals catalans publicitessin la troballa d’una trentena de daines abatudes al Pallars Sobirà, no pas molt lluny de la frontera de casa nostra. Malgrat que s’està investigant la qüestió i no hi ha cap indicador clar, en zones com les de Rialb ha crescut molt la presència, en aquest cas, de daines, que també tenen una repercussió negativa en l’agricultura, en molts casos, alhora que baixant als nuclis urbans a menjar la sal llançada a les carreteres, tot sovint són causant d’accidents de trànsit.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending