Els obrers del nou túnel d’Organyà ‘abandonen’ les obres perquè no cobren

(AMB VÍDEO) La Generalitat mira de reconduir les divergències internes entre les diverses empreses que intervenen en la perforació del vial soterrani dels Tres Ponts

-
-
Els operaris de l’empresa Ossa (Obras Subterráneas), que s'encarrega de la perforació del túnel de Tres Ponts, a Organyà, han parat d'excavar les galeries d’evacuació, que suposadament ja anaven amb retard, perquè no cobren. Ossa és una firma subcontractada per part de l’adjudicatària de l’obra, la unió temporal d’empreses (UTE) que formen Acciona i Copcisa. En un vídeo irònic suposats treballadors diuen que hi haurà almenys una parada ‘tècnica’ d’un mes fins que es trobi una altra companyia que vulgui treballar a l’interior del túnel.

Responsables de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que fa poques setmanes, juntament amb diversos alcaldes de la zona, van celebrar la perforació total del túnel, que ha de servir per eliminar un dels punts negres de la C-14 al seu pas per l'Alt Urgell, han citat les empreses implicades dijous al departament per intentar reconduir la situació. Suposadament, l’administració estaria complint els seus compromisos i el problema seria intern entre les diverses empreses implicades en el procés. Els empleats d’Ossa s’haurien cansat de no cobrar i haurien decidit retirar-se. Els darrers dies haurien estat traient tota la maquinària.

De fet, fins ara ja havien estat forçant la màquina tot ralentint la seva feina. De fet, les galeries d’evacuació pràcticament no s’havien ni iniciat. Les boques d’emergència de la zona nord no s’han començat ni tan sols a perforar mentre que les del cantó sud, s’hauria excavat a raó de 30 metres una i 50 l’altra dels 400 metres que haurien de fer cadascuna. En el vídeo, en què es mostra l’estat actual de l’interior de la nau principal del túnel i, especialment, de les galeries annexes, s’anuncien “temps revoltats”.

Comentaris

Trending