Els nous rectors del Col·legi del Pirineu el volen convertir “en una veritable escola internacional”

Comentaris

Els nous rectors del Col·legi del Pirineu el volen convertir “en una veritable escola internacional”
Els nous rectors del Col·legi del Pirineu el volen convertir “en una veritable escola internacional”
  • El centre fa públic de forma oficial ara la seva integració al grup NACE Schools i explica que pretén esdevenir “el millor col·legi d’Andorra”
  • Es posen com a models per al centre de l’Aldosa de la Massana el col·legi ‘Agora Sant Cugat International School de Barcelona’ o ‘l’Àgora Portals International School’ de les Balears
Els nous propietaris del Col·legi del Pirineu asseguren que la seva pretensió és que el centre esdevingui “un veritable col·legi internacional” mentre es converteix “el Col·legi del Pirineu en el millor col·legi d’Andorra”. El centre ha emès aquest dilluns una nota pública per informar d’un fet que l’Altaveu ja va avançar fa moltes setmanes: que ha entrat a formar part del grup internacional NACE Schools. El conseller delegat de l’esmentat grup educatiu, Sergio González-Andión, exposa les intencions dels nous rectors del centre de l’Aldosa de la Massana. I recorda que “tenim com a models el col·legi ‘Agora Sant Cugat International School de Barcelona’, el millor col·legi privat a Catalunya, o ‘l’Àgora Portals International School’, el millor de les Balears”. Passant a formar part del grup NACE, destaca el comunicat, el Col·legi del Pirineu aposta per una major internacionalització. “Els pilars bàsics dels col·legis NACE són: excel·lència educativa i preparació global amb gran èmfasi en el plurilingüisme i la multiculturalitat. Aquesta preparació internacional dels seus alumnes es complementa amb una educació en valors i una important formació en noves tecnologies, música i esports.” El comunicat no fa cap referència al procés d’arribada del grup internacional -un dels quatre grups de col·legis privats més grans a nivell mundial, amb 30 escoles a sis països, i el més gran d’Europa continental- al Principat ni com queda la vinculació del Col·legi del Pirineu amb Hattemer. Tampoc dóna compte dels dubtes inicials que va generar l’entrada d’un nou soci ni de la sortida de l’històric director general Pedro Chanta. La nota sí que es vanta de “l’excel·lència acadèmica” del grup on s’integra el Col·legi del Pirineu. “Diversos dels seus col·legis van superar al Japó en les darreres proves PISA.” També remarca la multiplicitat d’activitats internacionals que s’organitzen i en què participen els diversos centres. En aquest sentit s’explica que el Col·legi del Pirineu ha estat convidat a participar a finals de novembre a les Olimpíades acadèmiques de NACE al col·legi St Georges a Bilbao.

Comentaris

Trending