Els monitors d’esquí de Bariloche transmeten els seus neguits al comú de la capital

El cònsol menor d’Andorra la Vella és a la ciutat argentina en la primera visita oficial que la corporació fa a l’altra hemisferi d’ençà de l’agermanament del 2017

Miquel Canturri ha estat rebut a la municipalitat de San Carlos de Bariloche per l'intendent de la ciutat, Gustavo Gennuso.
Miquel Canturri ha estat rebut a la municipalitat de San Carlos de Bariloche per l'intendent de la ciutat, Gustavo Gennuso.
Els monitors d’esquí argentins, especialment els de Bariloche, estan amoïnats per la situació de l’habitatge a Andorra i per diverses qüestions de naturalesa contractual. Aquestes són algunes de les inquietuds que el president de l’Associació argentina d’instructors d’esquí (AADIDES), Martín Bacer, ha traslladat al cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, durant una trobada mantinguda a la ciutat argentina, agermanada amb la capital des del 2017.

És la primera vegada que una delegació oficial d’Andorra la Vella es desplaça a Bariloche des que es va concretar l’agermanament. Canturri ha aprofitat per veure’s amb diversos responsables polítics de la ciutat però, també, amb agents socioeconòmics de la regió. La qüestió de la neu hauria estat eix primordial d’alguns dels contactes. I entre altres, la reunió amb l’esmentat Bacer, que hauria parlat en nom dels més de 300 residents a Bariloche que de forma habitual, cada hivern, es desplacen a treballar al Principat.

No és la primera vegada que Bacer, que també ha viatjat a Andorra en més d’una ocasió, fa arribar els seus neguits a diferents representants d’institucions andorrans. De fet, les queixes transmeses en altres ocasions per AADIDES han rebut tot sovint la repulsa dels representants de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME). Basser va veure’s amb Canturri en el marc d’una trobada amb diversos agents del sector de la neu argentina.

Amb els clubs locals i la federació d’esquí argentina s’està tractant la possibilitat de dur a terme un intercanvi entre joves esquiadors de les dues ciutats a partir del proper hivern

El cònsol menor de la capital va ser rebut per l’Intendente (alcalde) de la municipalitat de San Carlos de Bariloche, Gustavo Gennuso, així com per diversos representants de la societat civil de la ciutat. Acompanyat per l’Intendente, Canturri s’ha reunit amb la presidenta de la Federació Argentina d’Esquí (FASA), Magdalena Kast, i amb els diversos clubs d’esquí locals, amb qui s’ha abordat la possibilitat de dur a terme un intercanvi entre joves esquiadors de les dues ciutats a partir del proper hivern. Aquest és un dels punts que es pretén fomentar i que deriva del conveni d’agermanament. 

Aprofitant la visita, també s’ha produït una trobada amb representants de l’empresa concessionària del domini esquiable més proper a la ciutat -Cerro Catedral, el domini esquiable més important de l’Amèrica del Sud-, amb l’objectiu de copsar el model turístic d’aquella regió andina, especialment relacionat amb l’esquí i l’activitat econòmica que l’envolta. En el marc d’aquesta trobada es va produir el contacte amb Basser. Durant l’estada, també ha tingut lloc una reunió entre el cònsol menor i el representant de la Cambra de Turisme i Comerç de Bariloche, Felipe Orticell, així com amb el representant de l’Associació Hotelera de Bariloche, Alejandro Sotro. 

Canturri, acompanyat pel Secretari d’Innovació, Julio Costa, ha visitat també les instal·lacions d’INVAP, empresa pública puntera del sector de la medicina nuclear, l’aeronàutica i les comunicacions per satèl·lit, amb seu a la ciutat, així com destacades empreses del sector de la cerveseria artesanal i la fabricació de xocolata, dos camps que es troben en auge a causa de la gran acceptació, tant del públic local com turístic de Bariloche.

Comentaris (3)

Trending