Els metges demanaran a Govern més “progressivitat” amb la via preferent i un increment de tarifes

L’assemblea del Col•legi va evidenciar el neguit de molts professionals per les disfuncions generades pel nou sistema i per uns canvis “molt dràstics” aplicats “amb molta pressa”

-
-

El Col·legi de Metges portarà davant del Govern les importants disfuncions detectades els primers mesos d’aplicació de la via preferent i exigirà adaptacions i canvis per millorar-la. En l’assemblea de l’entitat, celebrada aquest dijous al vespre, els diferents professionals sanitaris han posat en relleu els problemes que els està generant. Els neguits són nombrosos, entre els quals hi ha la necessitat, apunten, d’una actualització d’unes tarifes que, remarquen, estan al mateix nivell que abans de la crisi.

Que l’entrada en vigor del sistema del metge referent preocupa és una evidència. Ho demostra el fet que, segons les fonts consultades des d’Altaveu, l’assemblea va ser multitudinària. La de més afluència de membres del Col·legi dels darrers anys. I va centrar-se en bona mesura a avaluar una via preferent que està generant moltes dificultats als facultatius. Contra el sistema en si, no hi ha res. El veuen, de fet, positiu. Entenen, però, que s’ha volgut anar massa de pressa.

Justament, aquesta va ser una de les queixes que van posar en relleu molts assistents a l’acte. Així, van alertar que el sistema suposa uns canvis “molt dràstics” que, a més, “no s’han consensuat” i per als quals no tots els metges estan preparats. A banda, es lamenta que en moltes coses ha faltat coordinació, en especial amb un hospital que “va a la seva”. Per això, entenen necessària una certa “progressivitat” en la implementació per poder pair les noves formes de fer.

Les tarifes, denuncien, estan encara al mateix nivell que abans de la crisi quan moltes altres despeses s'han incrementat

Un altre blanc de les queixes és la nova eina informàtica de la històrica clínica compartida. Primer, perquè no s’ha fet prou formació per a un programari que és complex, segons les fonts consultades. I, segon, perquè no acaba de rutllar del tot bé –es penja sovint- i també és, a vegades, “massa farragós”, com ara, per exemple, en el fet de posar una vegada i una altra la contrasenya.

Tots aquests punts es van abordar durant l’assemblea i es va acabar acordant que la junta els posarà sobre la taula davant del ministeri de Salut. Igual que un altre tema que també preocupa: les tarifes. El consens en aquest punt va ser total: s’han d’actualitzar i així es demanarà al Govern. Els facultatius posen en relleu que estan al mateix nivell que fa dotze anys, abans de la crisi, i que, en canvi, altres despeses vinculades al fet de tenir una consulta oberta, com ara el lloguer, s’han anat incrementant exercici rere exercici. Això, alerten, fa que el seu poder adquisitiu hagi baixat molt.

Etiquetes

-

Relacionat

El desconeixement de la via preferent i la burocratització porten ‘llistes d’espera’ a cal metge

Comentaris (3)

Trending