Els mestres temen l’últim recurs del docent que té contra les cordes el ministeri

El titular d’Educació hauria enunciat en una reunió que no té cap intenció de comunicar-se amb el recurrent davant la repetició del concurs per consolidar eventuals que la Justícia va tombar

Esther Vilarrubla i Eric Jover durant la compareixença.
Esther Vilarrubla i Eric Jover durant la compareixença.
La denúncia del docent que té contra les cordes el ministeri d’Educació en relació al fet que l’administració ha trencat el seu deure d’imparcialitat no agrada gens a una part del col·lectiu que més implicat està en tot el cas del concurs per a la consolidació d’eventuals que s’haurà de tornar a convocar. Mentre el sindicat (SEP) i els afectats estan a l’espera de veure com avança la repetició de la prova i com es posicionen els tribunals, el Govern també està a l’expectativa sobre la resolució judicial per la filtració de dades del recurrent, un altre cas encara obert.

El mestre que va recórrer contra el concurs del 2016 i que també n’ha judicialitzat un de celebrat la passada primavera ha presentat recentment, tal i com l’Altaveu va publicar, un recurs de súplica davant el Tribunal Constitucional (TC) en què, entre altres coses, posa de manifest que quatre dels disset mestres que van presentar un recurs d’empara per intentar frenar l’anul·lació del concurs i que finalment ha estat desestimat no estaven legitimats per dur a terme l’acció judicial. Alhora, també ha posat de relleu que fent costat a alguns dels participants del concurs per anar en contra d’un altre a qui els tribunals han acabat donant la raó l’administració ha trencat el seu deure d’imparcialitat.

Encara que no es té clar quin pot ser l’abast i repercussió d’un recurs de súplica, fonts properes tant del SEP com d’altres professionals de l’educació temen que els tribunals puguin tornar a donar la raó al docent recurrent en un nou front. Tenen clar que hi ha hagut un clar posicionament del ministeri cap a una part i, a més a més, en la darrera reunió amb presència del ministre d’Educació, Eric Jover, i la directora general de l’Escola Andorrana, Ester Vilarrubla, i els afectats per l’anul·lació del concurs, el ministre hauria dit obertament que no hi havia cap intenció de contactar amb el recurrent en vista a una nova convocatòria de les proves a les quals hauria de poder també tornar a optar.

Més enllà d’això, i de veure com s’acaba resolent la repetició del concurs, l’administració, el Govern, també està a l’expectativa de com acaba el procediment urgent i preferent instat pel mateix docent recurrent, que va considerar que l’executiu li estava vulnerant drets fonamentals lligats a la protecció de la intimitat atès que es va filtrar l’expedient sencer del docent a d’altres concursants. En la documentació hi havia des de les dades personals tipus adreça del domicili on viu o telèfon personal fins al psicotècnic que se li va fer passar.

La Batllia va desestimar inicialment que s’hagués vulnerat cap dret al professional que manté el plet amb Educació, però ara aquesta demanda emparada en l’article 41.1 de la Constitució està en fase de resolució per part del Tribunal Superior. I aquesta instància, segons fonts judicials, haurà d’analitzar si ha de tenir en compte nous elements atès que els ministeris concernits no haurien resolt un recurs administratiu fins després d’iniciar el procediment urgent i preferent. 

I, segons fonts jurídiques, en dita resolució administrativa s’explica que no es tractaria d’un psicotècnic ordinari sinó d’una prova psicològica per determinar si els concursants pateixen algun tipus de trastorn. I això, segons fonts consultades, podria portar el recurrent a intentar fer veure al tribunal que la vulneració del dret a la intimitat ja denunciada al seu dia encara seria més greu de l’inicialment plantejat.

-

Relacionat

El docent que ha posat contra les cordes el Govern denuncia al TC la manca d’imparcialitat de l’administració

Comentaris

Trending