Els mestres també denuncien “l’augment de salari encobert” que s’ha fet als forenses 

Els inspectors de salut s’adhereixen també a la demanda judicial perquè se’ls reconeguin com a estructurals les guàrdies que fan

-
-
El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) “sempre ha defensat” que l’establiment d’unes guàrdies per als forenses remunerades de forma molt més generosa que les de la resta de funcionaris es tracta “d’un augment del salari encobert”. Per això l’organització sindical que engloba la immensa majoria dels professionals de l’ensenyament del país dóna suport a la demanda presentada pels inspectors de treball, que reclamen que les seves guàrdies també siguin reconegudes, com s’ha fet amb els forenses, com a part intrínseca de la seva feina.

El SEP no es pot adherir formalment a la demanda ja que “a l'ensenyament públic no es fan guàrdies com poden fer d'altres col·lectius, però no per això deixem de donar-hi ple suport”. Sí que s’han afegit a la reclamació judicial, però, altres col·lectius de l’administració. Per exemple, sindicats com el de l’administració general (Sipaag), els bombers (ABA i A118) o la policia (CFPA). Però també, per exemple, els inspectors de salut.

En un comunicat, el SEP explica que el secretari general del col·lectiu, David Garcia, com a membre de la comissió consultiva de la funció pública, “en el seu dia ja va fer constar en l’informe que va emetre aquesta comissió amb motiu de la modificació del Reglament de sistemes de compensació, que buscava millorar la compensació de les guàrdies dels metges forenses”. Garcia també va fer constar en acta, en les dues ocasions que la comissió consultiva va haver de tractar la qüestió, que el reconeixement d’unes guàrdies estructurals només per als forenses era “un augment de salari encobert”.

El representant del SEP a la comissió consultiva va requerir, en la primera ocasió, un informe al Govern que justifiqués l’augment del preu de les guàrdies dels metges forenses i no dels altres col·lectius que també fan guàrdies que es poden considerar estructurals, “i la resposta de l'Executiu va ser clarament insatisfactòria, doncs no es va aportar dit informe i el secretari d’Estat de la Funció Pública es va limitar a comentar que el preu s’ajustava basant-se en la ‘legislació comparada’”. En la segona ocasió, “l’argument per revisar novament a l’alça el preu de les guàrdies dels metges forenses era que faltava l’increment corresponent per caps de setmana i festius”

Com que les explicacions donades pel Govern no van semblar adequades, “el representant del SEP a la comissió consultiva va demanar que s’ajustés el preu a totes les guàrdies, també el de les que realitzen d’altres col·lectius de funcionaris i treballadors públics”. La petició, òbviament, no va ser atesa, i ara seran els tribunals els que hi hauran de dir la seva. Les demandes no qüestionen directament les quanties. El que sí que rebaten és el fet que als forenses se’ls pagui més justificant que les seves guàrdies són part ineludible (estructural) de la seva feina mentre que les guàrdies de la resta de funcionaris es consideren puntuals (no estructurals).

Comentaris (1)

Trending