Els medicaments caducats es podran portar a les farmàcies

El nou reglament vol facilitar a la ciutadania que faci aquest gest responsable per la salut de les persones i la qualitat del medi ambient

-
-
El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el reglament referent a la recollida de medicaments caducats o que no s’utilitzen per tal que es puguin portar a les farmàcies del país. Fins ara, els medicaments només es podien dipositar als punts de recollida selectiva dels centres de salut o bé a les deixailleres comunals. Cada any es recullen a Andorra al voltant de 7 tones de medicaments, que un cop recollits són traslladats al Centre de Transferència de la Comella des d’on s’exporten a Catalunya perquè siguin eliminats de manera controlada.

El ministre portaveu Jordi Cinca ha manifestat que amb aquest reglament es vol fomentar que sigui un procés amb total garantia perquè “no se’n faci un mal ús”, de manera que l’objectiu que persegueix aquesta mesura és que es garanteixi més seguretat, així com que la ciutadania faci aquest gest responsable per la salut de les persones i la qualitat del medi ambient.

Així doncs, ara les farmàcies es podran adherir voluntàriament a tenir un recipient per recollir selectivament als medicaments. Cinca ha manifestat que que des del ministeri de Salut es treballarà “perquè hi siguin totes”. A més, ha dit que les primeres interessades són elles mateixes i que el reglament ha compta amb el vistiplau del Col·legi de Farmacèutics d’Andorra.

 

Comentaris

Trending