Els liberals s’afarten del passotisme de Govern en relació a les anomalies del transport sanitari

La consellera general Judith Pallarés demana a l’executiu que expliqui d’una vegada per sempre les irregularitats comeses per Ambulàncies del Pirineu i que aporti tots els informes al respecte

Els treballadors d\'Ambulàncies del Pirineu denuncien els reiterats incompliments laborals de l\'empresa
Els treballadors d\'Ambulàncies del Pirineu denuncien els reiterats incompliments laborals de l\'empresa
Els liberals s’han cansat de les anomalies que suposadament hi ha al tomb del transport sanitari. I veient que el Govern no compleix allò que diu, el grup parlamentari ha registrat una demanda d’informació a Sindicatura perquè l’executiu hagi d’explicar les irregularitats en què pot haver incorregut Ambulàncies del Pirineu amb el transport sanitari terrestre no medicalitzat. 

La parlamentària ja es va interessar per la qüestió el juny, i constatant que Martí no ha complert el que va dir, ha impulsat una demanda d’informació

 

La petició arriba després que en la darrera sessió de control al Govern, celebrada el mes de juny, l’executiu confirmés, responent a una pregunta de Judith Pallarés, que l’empresa adjudicatària havia estat sancionada per part d’Inspecció de Treball i que el ministre de Salut reconegués que “constaven problemes tècnics en els vehicles de l’empresa”. A més, durant el debat el cap de Govern es va comprometre “a mirar i verificar” les irregularitats denunciades per la presidenta suplent del grup liberal durant el ple, “accions que no tenim constància que s’hagin portat a terme” ha assegurat Pallarés. 

La demanda d’informació cursada per Judith Pallarés pretén saber “si s’està complint el Pla Director del Transport Sanitari i si, al seu torn, el SAAS està complint la tasca de supervisió d’aquest servei”. A més, tot sembla indicar que l’adjudicació, que finalitzava el 14 de juliol, s’hauria prorrogat un any a l’empresa de forma automàtica. En aquest sentit, Pallarés alerta que “el concurs inicial indicava que si l’empresa rebia sancions, la pròrroga no seria possible”. Per això, i davant les queixes que “sí que hem rebut al grup liberal respecte a aquesta empresa, hem decidit cursar una demanda d’informació perquè Govern ens expliqui si s’està complint amb el pla director i si té constància de queixes dels usuaris” ha exposat Pallarés. 

La parlamentària ja es va interessar per la qüestió el juny, i constatant que Martí no ha complert el que va dir, ha impulsat una demanda d’informació

El text reclama al Govern tot un seguit d’informació relacionada amb la dotació de personal, prevenció de riscos, formació, reclamacions dels usuaris i controls de qualitat global del servei que l’empresa ha de complir segons el pla director i que el SAAS ha de supervisar. Entrant en detall, en relació a l’alta rotació del personal denunciada pels sindicats es sol·licita a l’executiu “còpia de totes les autoritzacions de noves contractacions de personal que el SAAS ha donat a l’empresa adjudicatària”. Pel que fa a la prevenció de riscos i higiene es vol “còpia dels rebuts de neteja i desinfecció dels uniformes del personal dels anys 2016 i 2017”. 

En matèria de formació, es demana “còpia del pla de formació i dels llistats d’assistència a cursos de formació des del 2014”. En relació a les reclamacions dels usuaris, es sol·licita “còpia de les mesures de correcció exigides a l’adjudicatari per part del SAAS sobre aquestes reclamacions” i còpia dels fulls de reclamació efectuats des del 2014. Per últim, es reclama “còpia dels controls anuals de qualitat global i dels informes corresponents que el SAAS ha efectuat a l’empresa adjudicatària en compliment del pla director”. En un altre apartat de la demanda d’informació, Pallarés sol·licita al Govern que li faci arribar còpia dels informes sobre riscos laborals i de seguretat en el treball des de l’any 2015, relació del nombre d’hores localitzables pagades als treballadors durant el 2016 i 2017 i, per últim, tots els imports pagats mensualment a l’empresa adjudicatària des que es va contractar l’any 2014.

Etiquetes

Un dels vehicles d'Ambulàncies del Pirineu.

Relacionat

Govern reconeix incompliments per part d’Ambulàncies del Pirineu però assegura que no han afectat el transport sanitari
Els treballadors d\'Ambulàncies del Pirineu denuncien els reiterats incompliments laborals de l\'empresa

Relacionat

Els treballadors d'Ambulàncies del Pirineu denuncien els reiterats incompliments laborals de l'empresa

Comentaris

Trending